“Jag är trött på det jättesmala modet nu.”

joel  |  Publicerad 2008-06-30 06:52  |  Lästid: 2 minuter


Idag (måndag 30/6) inleds ännu en upplaga av Stockholm fashion week, där svenskt mode ska visa vad nästa vår/sommar har att bjuda. I tre dagar intas Berns av modeller, designers, frisörer, fotografer och media.
– Modeveckan är en chans för designvarumärken att marknadsföra sig och att visa upp sina kollektioner för nästa säsong, säger Cafés modechef Daniel Lindström. Det här är ju kläder som inte går att köpa ännu utan som kommer till butik tidigast i början av nästa år.

Vad har du för förväntningar?
– I sin nuvarande form är Stockholm fashion week ganska nytt, det har ju bara hållit på i några år, så jag förväntar mig ännu högre kvalité på visningarna. Det är någonting som varit väldigt varierande. Att producera en visning handlar ju om så mycket mer än bara kläder. Duktiga modeller, ljussättning, musik är alla viktiga för inramningen. Men jag har höga förväntningar.

Om du får gissa på en stark trend som lär visa sig under modeveckan – vilken skulle det vara?
– Fortsatt dressat mode med mycket kavajer och shorts. I Milano, där man höll modevecka i förra veckan, kunde man se en hel del av det. Generellt väldigt välklätt, helt enkelt. Jag tror också att det kommer att satsas på färg, det gör det alltid inför somrarna och så tror jag det blir vidare passformer på byxor och kavajer. Man är liksom trött på det där jättesmala nu.

Vilka märken ska man hålla extra koll på och varför?
Acne, naturligtvis. Och så Whyred, som faktiskt hade en väldigt fin höstkollektion. Det ska bli intressant att se hur de följer upp den. Det samma gäller The Local Firm som håller sin andra visning nu och hade en riktigt bra premiärvisning. Tiger, för att de håller sin första på flera år och såklart Filippa K som alltid har de mest påkostade visningarna.

Daniel Ogalde


För de bästa tipsen, flesta backstage-bilderna och den mest personliga modebevakningen i landet – läs Daniel Lindströms modeblogg. Klicka här.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-12 23:05