Annons


Förlossningar, stulna bilar och smugglat rakvatten – programledaren David Hellenius svarar på Cafés tuffa frågor om livet, döden och allt däremellan.

* * *

Vilken är din största framgång i livet?
– Yrkesmässigt är det när vi gjorde humor­programmet Hey baberiba.

Annons

Vilken är din största motgång?
– När jag var 35 vaknade jag plötsligt upp med den tanken: ”Just det, jag ska ju också dö.” Sedan dess har jag antagligen funderat på det lite för ofta.

Gilla Cafe.se på Facebook

Vad är det närmaste du kommit att dö?
– När jag låg på en madrass som kördes efter en motorbåt, flög högt upp i luften, vurpade och höll på att bryta ryggen. Jag gjorde mycket dumt när jag var 14, 15 år: tog mammas bil trots att jag inte hade körkort och körde moped onykter.

Vilken är din största fobi?
– Konstiga material är jävligt obehagliga. Jag har en återkommande dröm som går ut på att jag tvingas äta liggunderlag.

Vilket är det konstigaste sms du fått?
– Jag har utländska vänner som använder konstiga översättningsprogram. En gång fick jag ett sms från en engelsk kompis som avslutades med: ”God natt, kära ledamot.”

Vad hatar du mest av allt?
– Människor som inte behandlar alla lika. Jag är en vardagspolis som kan bli arg på allt från lösa hundar till människor som trycker ner sina barn i barnvagnen.

Vilket är ditt favoritord?
– Jag gillar ”uppspel” av nån anledning.

Vilken dag har varit den svåraste i ditt liv?
– Det var nog när vi fick vår son, för det var lite komplicerat med förlossningen. Det står så mycket på spel en sådan dag.

Ångrar du något i livet?
– Jag skulle ha rest mycket mer, bott och pluggat utomlands och utnyttjat de där åren när man var yngre. Jag borde ha kört på lite mer och inte varit så gubbig.

Konstigaste stället du vaknat upp på?
– En solstol på Kos. Vi hade varit på en barrunda och jag tänkte bara lägga mig och vila en stund. De där charterresorna är livsfarliga.

Vad smugglade du senast?
– Nuförtiden får man ju smuggla med sig rakvatten när man flyger till Göteborg, så det var nog det. Jag måste ha rakvatten.

Om du fick ändra en sak med ditt utseende, vad skulle du välja?
– Jag skulle gärna vara fem-sex centimeter längre.

Fem saker du gör när ingen ser dig?
– Spänner mig framför spegeln, kollar om någon skrivit skit om mig på nätet, surfar på Blocket 25 gånger om dagen, sjunger och dansar, ligger med min fru.

Emil Persson

David Hellenius, 38, är programledare, komiker och skådespelare. Han han under hösten kört egna talkshowen Hellenius Hörna och lett talangjakten X Factor i TV4.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar