Annons

Nikola Adamovic
Idag släpper, för tredje året i rad, Stureplan.se listan över Stureplans 100 mäktigaste. Artisten Robyn toppar årets lista – bara det en anledning att slå Carl M Sundevall, ansvarig utgivare, en snabb signal.

Robyn? Come again?

– Många verkar tro att Stureplans mäktigaste människa ska vara en brat som sprutar skumpa. En nidbild som kvällspressen format och som hade sin kulmen runt 2002-2003. En väldigt skev bild. Robyn är en markör för det nya Stureplan. Förr var det gamla pengar och pappas pengar, idag är personer som är selfmade de som har störst inflytande. Robyn är på gång med en ny karriär i USA, skriver sina egna låtar och har ett eget skivbolag.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Horace Engdahl på plats 71?
Horace har en stor kulturell makt. Och alla känner till honom. En 14 åring känner till Horace. Många är fascinerade av hans snobbighet och de som vill klättra på den kulturella stegen ser upp till honom.

Förutspår du någon konflikt på grund av årets lista?
– Ja, det kan man ju räkna med. Det löjliga är att det aldrig är de som inte kommer med på listan som hör av sig, utan de som inte hamnar tillräckligt högt upp. ”Om jag inte kommer på topp 30 så vill jag inte vara med alls”. Oerhört fånigt.

Vad har du själv för makt på Stureplan?
– Visst har jag makt men jag sätter knappast mig själv på min egen lista. Anledningen till att jag inte kommit med tidigare år är för att Alex Schulman, som gjort tidigare listor, hatar mig.

Vad handlar den där biffen om?
– Det får du fråga honom om. Faktum är att de flesta som rör sig kring Stureplan struntar i honom men han når ut i hyddorna. Det är också en slags makt.

Vem på listan dör du hellre än byter liv med?
– Det finns ett par. Schulman, såklart och Daniel Westling. Jag skulle må enormt dåligt av den typen av kändisskap som Westling besitter.

Patrik Hedlund

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar