“Jag köpte vin för 16 000”

joel  |  Publicerad 2007-01-12 11:58  |  Lästid: 2 minuter

Hollywoods mördande rykteskvarn går ingen säker, inte ens den supersofta australiern Hugh Jackman. En morgon slog han upp tidningen och fick läsa en högst överraskande uppgift om sin sexuella bakgrund.

 

– Jag hade gjort en intervju med en journalist som frågade: “Du har väl legat med runt 750 kvinnor vid det här laget?” Jag svarade: “Det måste vara mycket mer än så!” Jag trodde att han skulle skratta åt mitt skämt – och det gjorde han – men rubriken blev “Jag har legat med mer än 750 kvinnor”, skrattar 37-årige Jackman när Café träffar honom på Four Seasons i Los Angeles.

 

Han är här för att prata om X-men: The last stand, del tre i en franchise som dragit in ofattbara 5,6 miljarder kronor. Jackman – som nu återigen spelar den ludne Wolverine – har fått sin beskärda del av kakan, men lyckas faktiskt låta uppriktig när han påstår att pengar inte är viktigt.

 

– En av mina bästa kompisar, Michael, brukar säga: “Det är så orättvist – du kan köpa vad du vill, men struntar i bilar och kläder och sånt. Medan jag inte har råd med något av det där. Därför måste du ge alla dina pengar till mig.”

 

Kom igen, lite lyxkonsumtion måste du väl ägna dig åt?

– Okej, det finns en sak: jag kan lägga ut obscena mängder på mat och vin. Jag åt middag på restaurangen Au Pied de Cochon i Montreal nyligen. Jag minns inte slutnotan, men en av vinflaskorna kostade 16 000 kronor. Fast det var värt varje öre.

 

Vilken var din värsta roll innan du slog igenom och blev miljonär?

 

 

– Tv-serien The man from snow river. Hehe, nu kommer en viss regissör att slå upp den här tidningen och tänka: “Jackman… vilken jävla skitstövel, han var ju en nolla när jag gav honom den där rollen.”

 

 

Malin Lundblad

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2010-10-28 11:42