”Jag smugglade in en stilett från Italien. Tullvakten märkte inget”

Ikväll kan du se Kjell Bergqvist käka gott i TV3:s “Kjelles smakresa”. Men han har inte alltid haft det så lätt. För Café berättar den hetlevrade skådespelaren om den tunga skilsmässan, tidernas sexigaste kvinna och en livsfarlig kanotfärd. * * * Vilken är din största motgång i livet? – Skilsmässan. Det som får mig att […]

Publicerad 2013-05-28 16:25 | Uppdaterad 2013-05-29 11:12  | Lästid: 2 minuter |

Ikväll kan du se Kjell Bergqvist käka gott i TV3:s “Kjelles smakresa”. Men han har inte alltid haft det så lätt. För Café berättar den hetlevrade skådespelaren om den tunga skilsmässan, tidernas sexigaste kvinna och en livsfarlig kanotfärd.

* * *

Vilken är din största motgång i livet?
– Skilsmässan. Det som får mig att må dåligt är att man gör sina barn ledsna. Själv har man ju gjort ett val att nu får det vara nog. Men att se att det drabbar barnen så hårt, det är tufft.

Konstigaste stället du vaknat upp på?
– Det var när jag sov i hängmatta i Grekland på 70-talet. Jag knöt upp den på stranden mellan två träd. När jag vaknade hade det blivit högvatten och jag befann mig en bit ut i havet. Och packningen hade flutit iväg.

Vilket är det värsta kok stryk du har fått?
– Morsan hade ju björkris i städskåpet. Och av skohornet fick man en dask över arslet med brallorna neddragna. Så var det på tiden när jag växte upp, men det får man ju inte göra längre… Jag minns ett antal gånger när brallorna åkte ner och man fick lite björkris över arslet när man var liten och busig.

Vad är det närmaste du kommit att dö?
– När jag föll ur en kanot i början av 80-talet. Jag ramlade ur och det var fyra grader i vattnet. Jag kände att nu orkar jag inte göra motstånd längre, nu är det kört. Jag var avsvimmad, men tack och lov hade jag flytväst på mig. Till slut ebbade forsen ut och de kunde dra upp mig.

Vad vet du i dag som du önskar att du visste när du var 15?
– Den enorma uppmärksamheten man får som känd skådespelare är kanske inte så rolig som man tror. Mycket är bra, folk kommer fram och säger att man är trevlig. Men är man ute med fru och barn får de inte ha pappa ifred.

Vilken är din favoritsvordom?
– Vafan!

Om du fick leva ett nytt liv efter din död och fick välja på Hugh Hefners liv eller Nelson Mandelas liv – vilket skulle du välja?
– Mandelas. Jag har varit och tittat på den där lilla skrubben som han satt inlåst i under 30 år. Det är en fantastisk historia. När han blev president bestämde han att Robben Island skulle bli museum. Och hälften som jobbade där skulle vara fångar och hälften före detta fångvaktare.

Vad smugglade du in i landet senast?
– När jag var 14 år smugglade jag hem en stilett från Italien. Jag gömde den i pappas resväska. Dels fick jag inte köpa någon, och dels fick man inte ta in någon i landet. Men varken pappa eller tullvakten märkte något.

Vem är tidernas sexigaste kvinna?
 Jill Johnson, hon är sexig som fan. Hela utstrålningen och blicken.

Victor Johansson

Intervjun är tidigare publicerad i Café nummer 5/2013.

Dela på Facebook
Tweeta