Annons

Nu släpps Jägermeisters värsting – så smakar den

"En premiumvariant av klassisk Jäger, med tydlig ekfatston, vanilj och lätt bitterhet". Cafés dryckesredaktör Andreas Grube var en av få som var först i världen med att få testa Jägermeisters nya värsting, Manifest.

Andreas Grube

Jägermeister har, under stort hemlighetsmakeri, i flera års tid arbetat på en produkt som ska platsa i det så kallade superpremium-segmentet: Jägermeister Manifest. Och för några veckor sedan blev jag inbjuden till ett event i Berlin för att premiärsmaka Manifest med en grupp andra dryckesredaktörer från olika delar av världen.

En sprit som ska sippas och njutas istället för att shottas på afterski i alperna

Så hur smakar den då?

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

Skillnaderna mot den vanliga jägern är många: Bland annat har den fler ingredienser (över 60 stycken), längre macerationstid (för att få ut mer smak), högre alkoholstyrka, lägre sockerhalt, plus att den lagras längre tid och på mindre fat – vilket såklart ger en tydligare ekfatskaraktär.

Man har helt enkelt velat göra en produkt som ska tilltala en mognare publik. En sprit som ska sippas och njutas istället för att shottas på afterski i alperna.

Den är grym som cocktailbas

Har de lyckats? I huvudsak ja. Den har helt klart mer karaktär, djup och pondus, med tydliga ektoner, lite anis, vanilj, torkad frukt och en lätt bitterhet, framför allt i finishen. Däremot kan jag önska att de skurit ner ytterligare på sötman, för i mitt tycke är den lämpad mer som cocktailbas än att dricka rent.

Och som cocktailbas är den grym. På plats i Berlin testade vi några olika lysande varianter, där en av mina absoluta favoriter var att bara ta Manifest i ett tumbler-glas tillsammans med en rejäl isbit och sedan spraya lite apelsinskalssaft i glaset. Den lilla utspädningen av isen tillsammans med apelsinskalsbitterheten var inget mindre än grym! Jag testade också en variant med Manifest, gin och färskpressad lime som var prima.

Jag tror definitivt att den kommer få sin publik – hantverket är prima

Manifest lanseras under maj i Sverige, exklusivt hos ett antal utvalda krogar och barer runt om i landet. Men Sverige får endast får 600 flaskor under 2017 och spriten kommer därför inte finnas tillgänglig på Systembolaget eller i deras beställningssortiment. Men jag tror definitivt att den kommer få sin publik – hantverket är prima och den är betydligt mer intressant som dryckesupplevelse än den klassiska jägern.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar