Jan Gradvall: ”Magasin är överlägsna tv, böcker och radio”

Johan Hurtig Wagrell  |  Publicerad 2011-09-20 10:49  |  Lästid: < 1 minut

Missa inte den nya intervjuserien Café älskar magasin – där några av våra mest populära medarbetare berättar om sin passion för tidningar. Först ut är Jan Gradvall, som bland annat listar sina drömintervjuer (U2 och Madonna) och favoritmagasin genom tiderna (från The Face till New Yorker).

– Det är något med magasinet som är överlägset både boken, tv-programmet och radioprogrammet, säger Gradvall. Det blir en ganska direkt visuell upplevelse när man läser det. Man kan även gå tillbaka till det – minnas det och plocka fram det – på ett annat sätt.

Jan Gradvall berättar även hur det gick till när han gjorde sin uppmärksammade intervju med Petter tidigare i år och varför han ursprungligen var skeptisk till att skriva för Café.

– Café är egentligen ett ganska värdelöst namn på en tidning. Ungefär som om den skulle heta Fik eller Kiosk.  Men så fort man ser tidningen så köper man namnet, det ser bra ut – om man inte tänker på vad det betyder.

Intervjun med Jan Gradvall publiceras i två delar idag. I morgon fortsätter serien med modechef Daniel Lindström – och på torsdag avslutas den med vår hyllade bloggare och krönikör Jonas Cramby. Se fram emot fler roliga tips och behind the scenes-anekdoter.

Johan Hurtig

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-11-06 15:09