Annons
Annons

Han släpper ny bok i Sverige – och lanserar samtidigt sin första i USA, både som roman och som film. Jens Lapidus är högaktuell på mer än ett sätt. I nya Café, som kommer i butik på tisdag, möter vi succéförfattaren för en avslöjande intervju om dramatiska rättegångar, stökiga skolår och missvisande kokainrubriker. Samt en hel del mer.

* * * * *

Jens Lapidus om…

Annons

… varför han jobbar som försvarsadvokat:
– Man ljuger om man säger att det bara handlar om idealism. Du måste gilla att vara bråkig och obekväm. Du står emot en stor statlig apparat med stora resurser och ofta en hel sal som hatar din klient – och därmed delvis även dig. Det är tufft. Man måste vara tuff.

… motgångarna och refuseringarna i början:
– Jonas Axelsson på Albert Bonnier Förlag sa i ett radioprogram att hans största miss var att inte ha publicerat Jens Lapidus. Då fick man lite upprättelse.

… sina stökiga tonår:
– Jag strulade och förstörde nog en del för andra. Störde lektionerna och kunde inte sitta still. Så jag fick en speciell lärare som bevakade mig. Det var väl en brist på stimulans och något slags rastlöshet. I dag hade jag kanske fått en diagnos.

… sin dåvarande status bland kvinnorna:
– Jag var inte så vass på tjejerna på gymnasiet. Sedan har jag alltid haft långa relationer, inte varit ute på marknaden så mycket. Men ja… det var nog en rätt sen liggdebut. Jag var 17-18 eller något sånt.

… explosionen av sexscener i nya boken:
– Är det inte bara så att de råkar ligga nära varandra? Det var typ tre stycken på raken, så de kanske blev lite ihopklumpade? Men visst, det finns fler relationer i Livet deluxe. Så det är väl en följd av det. Annars är relationer svåra att skriva om, jag vill helst få de bitarna avklarade så fort som möjligt. Kärlek blir lätt kitschig i romanform, den går ju inte heller att förklara logiskt, eller hur?

Cafés fullspäckade julinummer når prenumeranter i dagarna utkommer i butik tisdagen den 21 juni.

Annons

Dela (27)
Tweeta

Annons


Laddar