Jesper Börjesson om detaljen tittarna aldrig märker

Jonatan Loxdal | Foto Matthias Huss  |  Publicerad 2015-10-26 08:57  |  Lästid: < 1 minuter
jesper-borjesson

Vi är vana att se den sympatiske smålänningen Jesper Börjesson hantera både kändisar och trisslotter i TV4:s Nyhetsmorgon. Men det finns något som de flesta tittare förmodligen inte ser – han bär alltid ökenkängor, i en modell som har hängt med länge.

När Jesper Börjesson växte upp i Älmhult blev han inspirerad av de lokala modsen, och drog till legendariska Sko-Uno i Stockholm för att köpa sina Clark’s.

– Det blev kul att bära dem, det var ju inget som var och varannan hade i Älmhult.

– Jag läste nyligen löpningsboken Born to run, som handlar om indianer i Mexico som springer i tunna skor. Vi har mer och mer inbäddade skor med dämpande sulor på oss, därför är sådana här modeller sköna för fötterna. De är platta och hårda!

Vad är det bästa med dem?

– Kombinationen av snyggt och skönt. Och att man kan använda dem i så många olika sammanhang. Trender kommer och går, mina kängor är aldrig vare sig inne eller helt ute modemässigt.

Skulle jag ha mina Clark’s på en Nobelmiddag? Ja, till en kostym passar de bra.

Du måste ha en personlig relation till den här skomodellen?

– De funkar som en liten trygghetsbuffert när jag jobbar i tv. Har jag åtminstone mina Clark’s så kommer allt gå bra.

– Jag tar hand om dem med impregnering och mockaborste, ett par brukar hålla i ett par år. Jag kommer fortsätta bära dem hela livet, det är jag ganska övertygad om. Man borde faktiskt få en livstidsprenumeration från märket vid det här laget.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-28 12:18