Hoppa till innehåll

Jessica Almenäs

Sverige har fått en ny tv-drottning! Men Jessica Almenäs förvandling från fotomodell till respekterat travproffs och glittrande fredagsdejt för miljoner tittare i Let’s dance har inte varit enkel. För Cafés Ola Liljedahl berättar TV4:s guldklimp om sin skyhöga ambitionsnivå, kollegors skitsnack, bröst som växer i direktsändning, drogskandaler på krogen och den där relationen med prins … Continued


Sverige har fått en ny tv-drottning! Men Jessica Almenäs förvandling från fotomodell till respekterat travproffs och glittrande fredagsdejt för miljoner tittare i Let’s dance


har inte varit enkel. För Cafés Ola Liljedahl berättar TV4:s guldklimp om sin skyhöga ambitionsnivå, kollegors skitsnack, bröst som växer i direktsändning, drogskandaler på krogen och den där relationen med prins Albert.

När TV4 letade en ersättare för Agneta Sjödin som programledare för sin stora fredagsunderhållning Let’s dance föll valet på Jessica Almenäs. Det är stort. Kändisdansshowen förväntas locka ett par miljoner tittare och dra in ungefär hur många miljoner som helst i reklamintäkter.
Allt i direktsändning.
Något som inte oroar Jessica Almenäs. Tvärtom. Är det något hon kan och gillar är det just direktsändning.
– Jag är duktig på det. Det vet jag, konstaterar hon på det sätt vi brukar kalla osvenskt och förklarar vidare:
– Jag blir inte nervös, jag är bra på att improvisera. Det krävs. Det blir en helt annan nerv än när man spelar in. Dessutom gillar jag att det blir lite osnygg tv. Det blir mer intressant när det blir lite fel ibland.
Som den här intervjun.
Det kunde i så fall ha blivit alldeles otroligt bra tv. Inte för att Jessica kommer en timme för sent eftersom planet från Norge, där hon bor med pojkvän på en hästgård halva tiden, var försenat. Nej, snarare för att hennes sidekick den här dagen inte heter David Hellenius utan Jack och är två och ett halvt år.
Och praktförkyld.
Och när en två och ett halvt-åring är sjuk är tålamodet kort. Eftersom Jack dessutom är hungrig är tålamodet ännu kortare. Han vill ha köttbullar. Nu. Eller fisk, förresten. Nu. Eller en macka. Nu. Och mjölk. Nu. Nej, köttbullar. Nej, fisk. Nej, macka.
Han struntar, med all rätt, i att mamma ska intervjuas.
– Just att ersätta Agneta Sjödin är extra kul eftersom…
Börjar programledare Jessica.
– …ta en tugga här…
Fortsätter mamma Jessica.
– …för när jag började med tv 2002 var Agneta Sjödin…
Hon vrider på huvudet.
– …oj, vilken god fisk mamma har här, oj, vill Jack ha den, oj, nu äter mamma upp den annars…
Och så klär hon i sig programledarrollen igen:
– …verkligen på en nivå för sig själv. Hon var, wow, Agneta Sjödin. Själv fick jag samtidigt mycket kritik av tittare när jag började med travsändningarna…
Paus. Jack vill inte ha fisk. Jack vill titta på Bamse. Jessica plockar fram sin laptop och petar igång den. Jack drar smöret från mackan med fingret och petar med samma finger också igång laptopen.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.