Jessica Biel höjer rösten i Motorsågsmassakern

joel  |  Publicerad 2006-06-28 17:25  |  Lästid: 2 minuter

Du såg henne förmodligen som collegenymfoman i Roger Avarys Rules of attraction förra året. Men faktum är att 22-åriga Jessica Biel debuterade redan för åtta år sedan i tv-serien Sjunde himlen där hon spelade den rosenkindade prästdottern Mary Camden.
Rollen som Peter Fondas upproriska barnbarn i sorgligt bortglömda Ulees gold följde, och Jessica fick blodad tand både på Hollywood och stjärnstatus. Hon lät klä av sig i tidningen Gear under rubriken ”Mary Camden is dead” och väntade sedan på roller som aldrig kom.
Rules of attraction blev något av en comeback och med huvudrollen i bioaktuella nyinspelningen av Motorsågsmassakern är Jessicas karriär åter i full gång.
– Jag älskade att göra Texas chainsaw massacre, säger Jessica glatt. Över huvud taget tycker jag om att göra roller som påminner så lite som möjligt om mig själv. Sen är det alltid skönt att gå till jobbet utan att behöva tänka på om sminket ser okej ut eller om håret är rufsigt. Jag älskar att vara smutsig.
Okej för att ha håret på sniskan, men hur trevligt är det att skrika sig igenom ett halvår av arbete?
– I alla fall nio timmar om dagen två veckor i sträck… Det är rena mardrömmen för stämbanden. Jag tappade rösten helt fyra gånger.
Hur gick det med ljudkillarnas trumhinnor?
– De ville att man skulle förvarna dem om man skulle skrika. Min motspelerska Erica Leerhsen är en tvättäkta screamqueen. Vid ett tillfälle spräckte hon en mikrofon, och just det tog rätt hårt på killarnas trumhinnor.
Hur får man till ett trovärdigt skrik?
– När man väl är inne i karaktären är det bara att släppa loss. Men några bra trick finns. En svordom är exempelvis mer trovärdig än att bara yla rätt ut. ”GET OFF ME MOTHERFUCKER!!!” funkar betydligt bättre än ”Aaiihhh”, om vi säger så.
Behövs det verkligen en nyinspelning på Motorsågsmassakern?
– De som aldrig upplevde hysterin kring Motorsågsmassakern får en ny chans nu när vi uppdaterar den, och jag hoppas verkligen att vår version blir minst lika skrämmande. Men originalet är fruktansvärt otäckt, på ett sjukligt, nästan dokumentärt sätt.

Stefan Nylén

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-17 13:41