Mästerkocken Jimmy Guo: ”Tracksuits är min grej just nu”

Jimmy Guo och en man i en Adidas tracksuit

Stilintresserade Jimmy Guo från Sveriges mästerkock väljer sina favoriter.

Daniel Lindström  |  Publicerad 2022-03-21 11:55  |  Lästid: 3 minuter

Musik

Madonna: Erotica (1992)

”Jag är ganska lat vad gäller musiklyssnande och lyssnar oftast på ett gammalt album i taget. Oftast faller valet på någon bögig popdiva. Just nu är Madonnas Erotica en favorit.”

Doft

Tom Ford Beau de Jour 

”Jag älskar dofter och har i många år samlat på mig nischparfymer med ambitionen att dofta ”intressant”. Men på senare tid har något hänt. Nu vill jag främst bara dofta … gott? Som en fräsch kille man vill stoppa näsan i. Tom Fords Beau de Jour lyckas med både och, och jag slog till på 250 ml direkt.”  

Accessoar

Telefonrem från 1017 Alyx 9SM

”Nuförtiden behöver accessoarer vara praktiska. Förra året köpte jag en läderrem med spänne som man fäster på telefonen från 1017 Alyx 9SM, den är både snygg och praktisk.”tj

Mode

Träningsoverall från Wales Bonner/Adidas

”Tracksuits är min grej just nu. Jag har knappt burit något annat än en blå från samarbetet mellan Wales Bonner och Adidas Originals på senare tid. När jag fick frågan om att laga kinesisk nyårsmiddag i Nyhetsmorgon så ville jag bära något rött och nytt i enlighet med kinesisk sed. Valet föll på en pangröd i sammet från Balenciaga och jag kände mig så rik och snygg.” 

Design

Soffbord från Menu

”Nästa köp till hemmet blir ett nytt soffbord. Jag har span på Menus ”Androgyne Lounge Table” i mörkbetsad ek och stenen Kunis breccia. Danskarna är verkligen bäst på design.”

Film

Kill Bill Volume 1 och 2

”Dessa filmer har precis allt. Fulländad estetik och musik med klockrena one-liners. Jag har fortfarande hopp om att en tredje film ska komma.”

Bok

Ocean Vuong: On Earth We’re Briefly Gorgeous (Penguin)

”Boken är ett semifiktivt självbiografiskt brev skriven av en gay-vietnamesisk-amerikansk författare till sin analfabetiska mor. Bara tanken på denna gör mig tårögd.” 

Resa

Ho Chi Minh, Vietnam

”Ingen större chock att jag längtar efter att åka till Asien för att äta ALLT. Bangkok, Seoul, Taipei, Ho Chi Minh och Singapore står alla högt på listan. Vill resa nu!”

Restaurang

Aira, Stockholm

”Äter sällan ute numera. Men när det väl blir av så slår jag gärna på stort. Senast blev jag väldigt imponerad av Tommy Myllymäkis Aira på Djurgården. Matperfektion.”

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2022-03-21 11:55