Joe Biden och Kamala Harris släpper en merch-kollektion

Joe Biden och Kamala Harris och deras merch-batiktröja

Man pustar aldrig ut som när man gör det i en batikfärgad sweatshirt.

Tom Cehlin Magnusson  |  Publicerad 2021-01-20 13:38  |  Lästid: 2 minuter

I dag, onsdagen den 20 januari, svärs Joe Biden in som ny amerikansk president, som den 46:e i ordningen. Kamala Harris blir också historisk som den första kvinnliga vicepresidenten i USA. Varken ceremonin, installationstalet eller… känslan lär dock bli som vanligt, av anledningar som är de flesta bekanta.

Där den förra ceremonin för fyra år sen präglades av en stor mängd röda kepsar så planerar nu Demokraternas mer trendkänsliga medarbetare för att januari även ska innebära ett stilskifte. Biden och Harris team har nämligen släppt en officiell ”inauguration merchandise”-kollektion som släpps i samband med maktskiftet.

Termen ”merch” är för den oinvigde en förkortning av ”merchandise” som framför allt började användas inom hiphop-världen för några år sedan efter att den ständigt aktuella Kanye West återuppfann fenomenet ”band-t-shirten” i samband med ett skivsläpp.

Unisex-kollektionen består av tjugo plagg och är gjord tillsammans med fem amerikanska designers och ska ses som en fortsättning på en tidigare klädkollektion som Thom Browne, Proenza Schouler och andra modestjärnor gjorde tillsammans med amerikanska fabriker i samband med valet.

Från den nya kollektionen hittas bland annat batiktröjor, blåguldiga strumpor från Beyoncés gunstling Aurora James och hoodies från Kanye West-kollaboratören Joe Perez.

Klädkollektionen hittas på store.bideninaugural.org.

Artikeln publicerades först på King Magazine.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2021-01-20 13:38