Annons

I nya numret av Café talar Joel Kinnaman ut om skoltiden i USA, succérollen i tv-serien The killing, livet efter genombrottet och arbetet med sina kommande två filmer, Robocop och Snabba cash 2.

***

När Cafés skribent Jan Gradvall träffar Joel Kinnaman i Stockholm är det fortfarande ett par månader kvar tills inspelningen av Robocop ska börja. Men för huvudrollsinnehavaren har arbetet med storfilmen pågått sedan länge – inte minst genom att bli super-fit med Navy-SEAL-soldater.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

– Vi tränar några timmar om dagen, berättar Kinnaman. Först förberedelseträning. Därefter taktisk träning. Innan Rococop blir Robocop så var han en skicklig polis. Jag har därför fått träna polisiära insatser likt de som utförs av SWAT-team.

Joel Kinnaman försäkrar att den nya filmen, med premiär 2013, inte kommer bli ännu en kalkonremake som är sämre än originalet.

– Vår version av Robocop är ingen remake. Filmen kommer att vara smutsig och realistisk.

Men det är inte bara film som avhandlas i intervjun, Kinnaman lägger även ut texten om sin far – som flydde till Sverige efter att ha deserterat från Vietnam-kriget – och sin bitvis hårda skolgång.

– I skolan i USA var 45 procent med i gäng, tre elever blev dödade under året jag gick där.

32-åringen berättar också om inspelningen av Safe house – succéfilmen som till dags dato spelat in över en och en halv miljard kronor – där han bland annat är inblandad i en våldsam fight med Ryan Reynolds. Alla klipp från det slagsmålet gjorde herrarna själva – utom ett.

– I den scen där vi flyger genom ett fönster beslutades det att stuntkillar skulle göra den. Vi protesterade – ”Hey, vi vill göra allt själva!” – och insisterade på att göra andra tagningen. I första tagningen landade ena stuntkillen på huvudet och fick hjärnskakning. Den andra fick örat halvt avskuret av en träflisa, det sprutade blod, örat hängde vid hans huvud.

Intervjun med Joel Kinnaman är publicerad i Café nummer 8, som finns i butik från den 17 augusti. Foto: Pierre Björk.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar