Nekades boarding p.g.a. sin turban – nu frontar han J.Lindebergs nya kampanj

– Jag har alltid ansett att om man ska spendera pengar på kampanjer, så ska det användas till att säga något som verkligen är betydelsefullt, säger Johan Lindeberg.

Olle Arnell  |  Publicerad 2016-02-15 14:46  |  Lästid: 3 minuter
j-lindeberg-Waris-Ahluwalia

Sedan januari i år är Johan Lindberg tillbaka på J.Lindeberg – företaget han grundade 1996 men som han lämnade efter en konflikt år 2007. Han sade då att det är först till hösten 2017 man kommer kunna se en stor förändring, men nu har han släppt den första kampanjen sedan återkomsten.

”Kampanjen porträtterar personligheter som uttrycker sig om något betydelsefullt och och unikt för var och en.” skriver J. Lindeberg själva om kampanjen.

Först ut är Johan Lindebergs nära vän, skådespelaren och designern Waris Ahluwalia (känd från bl.a. Wes Andersons filmer) som blev fotograferad av Johan i hans hem i Williamsburg, NYC, den 21 januari.

– Jag vill bjuda in människor som jag beundrar och blir inspirerad av och be dem att uttrycka sina ord och tankar om världen. Det kändes naturligt att börja med Waris som är min bästa vän, säger Johan Lindeberg.

Waris Ahluwalia uppmärksammades stort i början av året då han blev nekad att gå ombord ett Aero Mexico-flyg på grund av sin turban.

Konflikten löstes dock relativt fort efter att händelsen fått stor uppmärksamhet både i sociala medier och i media. Han lade sedan upp följande uppdatering med ett tack till flygbolaget som hade bett om ursäkt för det inträffade.  

Nu är Waris Ahluwalia alltså personen som frontar Johan Lindebergs första kampanj sedan återkomsten. På bilderna i kampanjen syns Waris Ahluwalia på sex olika bilder tillsammans med sex olika citat från Ahluwalia.

– Jag har alltid ansett att om man ska spendera pengar på kampanjer, så ska det användas till att säga något som verkligen är betydelsefullt. Det har varit min genomgående filosofi under min karriär. Med ”The Bridge Series” vill jag nu ta det till en ny dimension, säger Johan Lindeberg.

Här är bilderna från kampanjen:

thebridgeserieswildposter6 thebridgeserieswildposter1 thebridgeserieswildposter2 thebridgeserieswildposter5 thebridgeserieswildposter4 thebridgeserieswildposter3
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-08-10 11:13