John Terrys fem största snedsteg

Johan Hurtig Wagrell  |  Publicerad 2010-06-01 14:40  |  Lästid: 2 minuter

Från otrohet till fyllebowling. Chelseas monumentala lagkapten har levererat spelkvalitet, styrka och storslagna kämpainsatser under så gott som varje minut han varit iklädd klubbens blå tröja. Men han har också bjudit skvallerpressen på en hel del straffsparkar. Här är hans fem mest stormiga stunder.

john

1) Bortamatchen
Du kan vara otrogen med vilken tjej du vill i England. Du väljer din medspelares och bästa kompis bättre hälft. Alltså Wayne Bridges franska flickvän, modellen Vanessa Peroncel. Grattis John Terry, nu kan du inte spela en bortamatch utan att motståndarfansen sjunger ”Same old Terry, always cheating”. Och samtidigt blev du av med kaptensbindeln i landslaget.

2) Fyllefesten
2001 följde en chockad värld nyhetssändningarna efter 11 september-attacken. Inte John Terry. Han festade med fotbollsstjärnorna Frank Lampard och Eidur Gudjohnsen. Ex-lagkamraten Frank Sinclair höll på att bli halshuggen av en kägelbytarmaskin när de bestämde sig för att leka mänskliga bowlingklot. Kvällen avslutades lika värdigt med ett matkrig på ett flygplatshotell bland sörjande strandsatta amerikaner som följde tv:s bevakning av katastrofen. Tv-bilderna visade gråtande brandmän. Då blottade sig en av spelarna…

3) Extraknäcket
John Terry tjänar sex miljoner kronor i månaden, ändå bad han om 130 000 kronor för att visa runt en affärsman, som visade sig vara journalist, på Chelseas träningsanläggning. Den tyska mittfältaren Michael Ballack i bubbelbadet var en av rundturens tvivel­aktiga huvudattraktioner.

4) Parkeringsligget
Wayne Bridge-skandalen är tionde gången som John Terry har anklagats för otrohet i brittiska tidningar. Jenny Barker bad om en autograf. Enligt 17-åringen slutade det med sex-sms från mittbacken och en dejt – på en parkeringsplats. Terry påstås ha spelat Luther Vandross i bilstereon för att de skulle komma i stämning bland alla Vauxhalls och Rovers.

5) Skandalfamiljen
Det är alltid kul när mamma och svärmor kommer överens. Men inte riktigt lika festligt när de grips för att ha snattat strumpbyxor och djurmat på Tesco tillsammans. Butikskedjan var dessutom det engelska fotbollslandslagets sponsor. Kan det bli värre? Yep. En tidning avslöjade senare att John Terrys pappa drog in sina extrainkomster genom att sälja kokain.

Robert Börjesson

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2012-04-17 08:55