Hoppa till innehåll

Jonas Lundqvist släpper en riktig kanonlåt idag

Det har gått två år sedan Jonas Lundqvist senast släppte ett album. Idag gör han en välkommen comeback.

Den 6 september återvänder Jonas Lundqvist med sitt sjunde album Sorgetornets spejare. Från skivan släpps nu idag singeln En liten pojke, inspelad av David Axelsson och mixad av Michael Ilbert i Hansa-studion i Berlin. Nu är det också klart att Jonas spelar på Slaktkyrkan i Stockholm den 11 maj. Jonas är märkbart entusiastisk för sin nya release, som han kommenterar i ett pressmeddelande:

”Hej trevligt o va tebax. Här är min nya låt.”

Singeln är ett väldigt starkt första tecken från göteborgaren vars senaste album släpptes 2022 och fick ett välförtjänt varmt mottagande. När man lyssnar på En liten pojke får man lika mycket en känsla av en artist som går på rent adrenalin, samtidigt som han lyckas författa knivskarpa poptexter proppfulla av kreativa, oförutsägbara lösningar. Det känns inte som att en så rastlös artist som Jonas Lundqvist borde kunna kombinera det, men det är bara roligt att bli motbevisad. Låten är riktigt, riktigt bra.

Singelns b-sida Järtecken är ett mörkare spår med en något mindre direkt approach än sitt syskon. En låt som smyger sig på med en olycksbådande stämning snarare än smäller upp dörren. Om den dynamiken är representativ för hela albumet lär alla vi fans av stark svensk pop ha en finfin höst framför oss.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.