Annons

[nggallery id=44]

Om Kajsa Bergqvist varit ett börsnoterat aktiebolag hade kursutvecklingen överträffat både telekom- och IT-branschens raketer till och med när haussen var som mest hysterisk för ett par år sen.

Annons

Men till skillnad från sina konkurrenter har Kajsa inte kraschat. Tvärtom har hon sen OS i Atlanta 1996 haft en stadigt stigande kurs, och hennes vinnarpsyke är i klass med Stenmarks och Borgs.
– Jag har alltid presterat bra under press. Jag vet inte varför men jag blir bara mer fokuserad ju större tävlingar det är. Vid OS i Sydney i fjol var jag så laddad att jag hade tunnelseende och knappt gick att prata med de sista dagarna.

Gilla Cafe.se på Facebook

Den gången slutade hon trea men i mars vann hon VM-guld, inomhus i Lissabon, och vi vågar sätta våra slantar på att hon tar hem guldet vid VM i Edmonton den 12 augusti också. Det enda som kan stoppa henne är en skada.

Med de sportsliga framgångarna har de stora stålarna börjat rulla in och för bara några månader sedan gjorde hon som så många andra svenska sportstjärnor när hon flyttade från sin lägenhet på Kungsholmen i Stockholm till en våning i Monte Carlo.

Vi funderar redan på att åka och hälsa på.

Albin Wiberg

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar