Annons


Tanqueray har med åren blivit en favorit bland bartenders världen över, och även en del celebriteter som Frank Sinatra och John F Kennedy, har hjälpt till att befästa märkets status.

Så vill du testa att blanda en klassisk Dry martini och avnjuta den som Frankie Boy? Eller kanske en Gin & Tonic på JFK:s vis?

Annons

I så fall har Café tipsen till helgens godaste drink:

recept_drymartini

Dry Martini

5 cl    Tanqueray
1 cl    Dry Vermouth
1 st    grön oliv

Gilla Cafe.se på Facebook

Gör så här: För en riktigt torr Martini, ta ett kylt martiniglas och häll i Vermouth, snurra glaset så att lite av vermouthen fastnar på glasets insida och häll ut. Ju mindre Vermouth desto torrare blir drinken. Fyll en shaker med is och häll i Tanqueray, rör om och sila upp i det kylda martiniglaset. För den som föredrar en klassisk Dry Martini garnera med en grön oliv. Den som önskar en mer fruktig Dry Martini garnerar med en twist av citron.

recept_tonic

Gin och Tonic

5 cl    Tanqueray    
Tonic
Lime
Is

Gör så här: För en uppfriskande och smakrik Gin & Tonic använd gärna en färsk lime. Ta en limeklyfta och pressa den mot botten av ett kylt highballglas. Fyll 2/3 av glaset med is. Häll Tanqueray över isen, tillsätt därefter tonic och rör om. Garnera med en limeklyfta.

Martin Greve

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar