Kashmir till halva priset

joel  |  Publicerad 2008-04-14 14:40  |  Lästid: 2 minuter


USA,-min-kamera-(303)_2Kanske dags att rusta sig med lite kashmir inför kylslagna vår- och sommarkvällar? Släng i så fall ett öga på svenska Ankars färgrika kollektion.

Ankar har genom word-of-mouth och Stockholmsskräddaren A.W. Bauer & Co levererat kashmirtröjor till en trogen skara kunder sedan 2004. Märket köper in sina tröjor från prestigefabrikören Loro Piana och ska enligt Ankars grundare Niklas Ankar vara ”50 % billigare än motsvarande tröja hos andra tillverkare”.

Det lät för intressant för att inte ringa upp Niklas.

Du har tidigare arbetat med bland annat Whyred, Rockport och Gant, märken som främst säljer sina kläder i butik. Varför har du valt nätet som främsta säljkanal för Ankar?
Tre anledningar. Dels skulle priset skulle bli ett annat med fler mellanhänder. Priserna jag har nu är cirka 50 % lägre än motsvarande tröjor hos mina konkurrenter. Dels är det svårt att få butiker att ta in alla färger. Jag vill att Ankar ska vara synonymt med en bred färgskala. Till sist så passar kashmirtröjor bra att sälja på nätet då modellerna är klassiska.

Vad är grejen med Loro Piana?
Loro Piana är en av världens bästa kashmirleverantörer och är beläget i Italien, norr om Milano. Har man en gång köpt och börjat bära en kashmirtröja från Loro Piana så vill man inte sätta på sig till exempel en lammullströja sen. Detta har resulterat i att många av mina kunder bytt ut stora delar av sina tröjgarderober.

Vilka typer av kunder har du?
– Alla möjliga. Från artonåriga killar till businessmän. Just nu är faktiskt mer än hälften av besökarna på sajten från USA. Loro Piana är mer känt där och efter att några livstilsmagasin nämt Ankar i positiva ordalag tog försäljningen skruv.

Om jag ska välja en kashmirtröja från hemsidan, vilken ska jag ta?

– Tröjan Cortina är vår finaste men också dyraste. Den ligger på 2 795 kronor och är sydd i threeply-tråd, alltså en tråd som är tvinnad av tre trådar. Köper man motsvarande tröja i en butik i Stockholm kostar den mellan 6 000 – 8 000 kronor.

Vad har du för planer för sajten?
– Till höst kommer jag att ta in en jacka och om två veckor börjar jag sälja Kikoyer – ett östafrikanskt höftskynke som påminner om en sarong. Antingen bär man den just som ett höftskynke eller som en scarf.

Det låter skumt.
– Det låter skumt men de är jäkligt snygga. Gå in och kolla på sajten om ett tag. Jag ser en ljus framtid för kikoyerna!

Patrik Hedlund

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2010-10-29 13:54