Hoppa till innehåll

Kite ställer till med hal konsert på Globens is

Bandet kite framför globen

Efter bejublade shower på Cosmonova, Kungliga Operan och Dalhalla gör sig Kite redo att ta över Avicii Arena.

Många har försökt sätta etiketten ”Sveriges bästa liveband” på andra eller sig själva men det är få som har lika god grund för detta epitet som Kite (och där gjorde undertecknad precis samma sak).

När Kite slår på stora maskintrumman är det mer än en spelning, det är en omslutande upplevelse. Shower som den på Cosmonova är legendarisk och nästa sfärspelning lär bli ännu fetare. Nästa år tar nämligen synthgruppen över Sveriges största sfär – Globen/Avicii arena.

Foto: Fredrik Etoall

1 februari 2025 är det dags för Kite on Ice, nej det är inte skämt med Disney on Ice som brukar husera i Globen. Konserten blir faktiskt Kites och Globens första konsert på is.

Konserten Kite on Ice är ett samarbete mellan Kite (Nicklas Stenemo och Christian Hutchinson Berg), regissören Andreas Nilsson, ljusdesignern Anders Heberling och musikproducenten Jimmy Monell. Gästar gör även flera andra musiker från Kite-sfären samt konståkare, hockeyspelare och ismaskiner. Det kommer inte finnas några ståplatser utan publiken kommer att sitta, precis som att det vore en hockeymatch. Innan spelningen kommer bandet även dela med sig av ny musik, skriver konsertarrangören Luger.

Biljetterna till konserten släpps tisdag 26 mars klockan 10.00 HÄR.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.