Annons
Annons

Klä dig som en klubbkatt

Kostymer av mohair-ull, buttondown-skjorta och Konsums cowboyjeans. Viktor Brobacke från Club Killers om hur du spikar sensommarens vassaste look.

joel

Kostymer av mohair-ull, buttondown-skjorta och Konsums cowboyjeans. Viktor Brobacke från Club Killers om hur du spikar sensommarens vassaste look.Det är inte alla klubbar som kan stoltsera med ett husband på 17 man, där hela sju stycken spelar blåsinstrument. Bandledaren och trombonisten i Club Killers,
Viktor Brobacke – mest känd som energiknippet bredvid Moneybrother – har sedan ett par år samlat Sveriges stiligaste och kreddigaste artister för en musikalisk tornado av ska, rock­steady, reggae och soul.

Annons

Men det som sammanfattar bandet och klubben är den utpräglade stilkänslan. Här listar Viktor nyckelplaggen för dig som vill spika den vassaste looken på sensommarens klubbar – och förklarar hur du går till väga.

Gilla Cafe.se på Facebook

kostym

Kostym

– Inget speciellt märke, men tonic (skiftande ljus/mörk ton i tyget) eller mohair-ull funkar alltid.

troja_skjorta

Skjorta

– Hög krage, minst tre fingrar. Buttondown, kör märken som Brutus, Jaytex, DNA Groove eller Ben Sherman – om de är tillverkade innan 80-talet, då de fortfarande gjordes i England. Bomullen är dessutom Oxfordbomull, av en helt annan kvalitet än idag.

Tröja

– Alla varianter av lammull och mönster: hundtand, ränder, grönt, orange, sjömanskoftor, helst skarabégröna med axelknappar. Och sa jag ränder?

hatt_basker

Hatt
– Ju mindre brätte, desto bättre. Om du använder keps, utgå från regeln att störst vinner!

skor_byxor

Byxor och skor
– För korta byxor så man ser strumporna. Som Konsums cowboyjeans från tidigt 60-tal. Pace eller de ekologiska Nudie är bäst bland moderna jeans. För skor föreslås Loake, handgjorda och håller hela livet. Även: begagnade Doc Martens eller gamla brottarkängor.

Kristofer Ahlström

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar