Klassiskt skomärke öppnar nytt

Nu har den anrika skoproducenten Church’s öppnat eget i Stockholm. Den 29 maj slogs portarna upp till varumärkets första flagshipbutik i landet, på Birger Jarlsgatan 7. Butiken är ritad av arkitekten Roberto Baciocchi som tidigare designat en mängd butiker för Prada och Miu Miu, den är omkring 150 kvadratmeter stor och saluför både herr- och damskor […]

Publicerad 2013-06-05 10:52  | Lästid: 1 minut | Johan Hurtig

Nu har den anrika skoproducenten Church’s öppnat eget i Stockholm. Den 29 maj slogs portarna upp till varumärkets första flagshipbutik i landet, på Birger Jarlsgatan 7.

Butiken är ritad av arkitekten Roberto Baciocchi som tidigare designat en mängd butiker för Prada och Miu Miu, den är omkring 150 kvadratmeter stor och saluför både herr- och damskor samt accessoarer.

Church’s är en av Englands äldsta skotillverkare (grundades av Thomas Church 1873 i den klassiska skostaden Northampton), men ägs sedan 1999 av den italienska Prada-gruppen. All skoproduktion sker fortfarande för hand i England och arbetet med ett specifikt par kan ta upp till åtta veckor. En av de mest legendariska modellerna är broguedojjan Chetwynd som kostar omkring 5 000 kronor.

Johan Hurtig


Interiören går i mörk, sofistikerad stil.

Klassikern Church’s Chetwynd.

Dela på Facebook
Tweeta