Annons
Annons

Klockan som kontrollerar tiden

Hermés har skapat en klocka som enbart framhäver dygnet roliga timmar (och därmed också förkortar mindre roliga perioder). För 80 000 kronor kan nu alltså dina eftermiddagar kännas lite skönare.

joel

Hermés har skapat en klocka som enbart framhäver dygnet roliga timmar (och därmed också förkortar mindre roliga perioder). För 80 000 kronor kan nu alltså dina eftermiddagar kännas lite skönare.Det är oklart varför ett aktat modehus som Hermés nu tar ett steg in på någon form av skämtmarknad. Om än ett litet sådant.

Men de har, hur som helst, i denna tid av börsfall och varsel tillverkat en klocka som enbart framhäver dygnets ”roliga” timmar. Till exempel lunchen och cocktailstunden mellan sex och åtta. Dessa tider tillåts ta stor plats på uret, medan de tråkiga timmarna trängs i ytterst små utrymmen – någonting som givetvis ska ge illusionen av att de passerar fort.

Annons

En teknik som har tagit år att utveckla gör att visarna alltid tar sextio minuter på sig att passera en timme, oavsett hur lång färdsträcka de har. Hermès Cape Cod H1 Grandes finns i sex olika versioner, beroende på vilka tidpunkter under dagen man föredrar att förlänga respektive förkorta. Den som förlänger nio till fem lär sälja sämst.

Klockan kostar drygt 80 000 kronor och jag är inte säker på att jag är road.

Felicia Eriksson

prenremsa2

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar