Annons35 rehabrundor, en exploderad mage och två dödsförklaringar – inget band är mer slitet än Velvet Revolver. Från vänster till höger, så här illa har bandmedlemmarna varit ute:

MATT SORUM (trummor)
Trummisen som ersatte Steven Adler i GN’R på grund av dennes heroinmissbruk. Men Sorum var inte mycket sämre han och fastnade snabbt i ett träsk av tunga droger.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

1997, när åren med Guns N’Roses var över, la Sorum in sig på rehab och har varit drogfri de senaste fem åren.

DUFF MCKAGAN (bas)
I början av 90-talet låg Duffs dagliga drogintag på två liter vodka, lite kokain och några gram heroin. Han kände att det var i mesta laget och bytte ut vodkan mot ett tiotal flaskor vin i stället. (”Jag trodde jag drog ner.”) 1994 exploderade hans bukspottkörtel och läkarna förklarade att en drink till skulle ta livet av honom. McKagan har varit drogfri sedan dess.

SCOTT WEILAND (sång)
Förre detta Stone Temple Pilots-sångarens stora laster har främst varit heroin och kokain. Han åkte fast första gången 1995 och har sedan dess åkt som en studsboll in och ut på rehab (35 gånger). Weiland har även suttit ett år i finkan och ertappades senast i fjol med att smuggla in knark på behandlingshemmet han vårdades på. ”Det har funnits tillfällen då jag kunnat suga kuk för att få crack”, har han sagt.

SLASH (gitarr)
För fyra år sedan lades Slash in på sjukhus med hjärtproblem. År av sprit- och heroinmissbruk hann ikapp honom och det var dags att lägga av. Två flaskor Jack Daniels om dagen färgade hans tunga svart och han ”dog” två gånger av heroinöverdoser under åren med Guns N’ Roses. Slash har kommenterat sitt heroinmissbruk så här: ”Jag gillade hur det kändes och jag hade ingen jävla aning om att jag skulle bli beroende bara för att jag tog det fyra dagar i rad.”

DAVE KUSHNER (gitarr)
Den friska fläkten i Velvet Revolver. Kushner har bland annat spelat i band som Loaded, Suicidal Tendencies och Wasted Youth – men har lyckats klara sig helt från behandlingshem, rättegångar och överdoser. Ett stort grattis till dig, Dave!

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar