Annons

Knivskarpa kläder

Schweiziska Victorinox, mest känt för den ikoniska armékniven, firar 125-årsjubileum 2009. Då förstärks varumärkets profil med en modekollektion signerad Pierre-Henri Mattout. Victorinox är en sportig och teknisk linje, där funktionella ytterplagg i starka färger dominerar.

Schweiziska Victorinox, mest känt för den ikoniska armékniven, firar 125-årsjubileum 2009. Då förstärks varumärkets profil med en modekollektion signerad Pierre-Henri Mattout. Victorinox är en sportig och teknisk linje, där funktionella ytterplagg i starka färger dominerar.Schweiziska Victorinox, mest känt för den ikoniska armékniven, firar 125-årsjubileum 2009. Då förstärks varumärkets profil med en modekollektion signerad Pierre-Henri Mattout. Victorinox är en sportig och teknisk linje, där funktionella ytterplagg i starka färger dominerar.

Victorinox har redan en stark profil när det gäller funktion och outdoor-produkter, min uppgift har varit att ge klädkollektionen en mer modern och urban silhuett, förklarar Pierre-Henri Mattout.

Victorinox
grundades i staden Ibach redan 1884 och har sedan 1891 leve­rerat knivar till den schweiziska armén. (Den senaste versionen innehåller förutom kniv, nagelfil och sax även mer modern teknik som USB-minne, inbyggd fingeravtrycksläsare och laserpekare.)

– Jag har inspirerats mycket av armékniven när jag designat kläd­kollektionen. Utomhusmiljön, den tidlösa designen, kvalitet och hög funktion, säger Pierre-Henri Mattout.

Vårkollektionen består förutom av ytterjackor även av shorts, skjortor, kofta och piké.
I Sverige säljs Victorinox på bland annat NK Sport och Sealife.

Daniel Lindström

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook
Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar