Annons

T A C K  T I L L  S P O N S O R E R N A


 

Logga-UNIBET     Logga-SONOS

Logga-VIAPLAY         Logga-SCANDIC ANGLAIS         Logga-CASK

Logga-PS4        Logga-Heiniken        Logga-101

 

dude

Edward ”Edje” Van Gils är en legendar inom streetfotboll och kapten för det holländska laget Streetkings, som reser över världen och visar upp sina skills. Genom åren har han både hunnit möta Maradona och spela in ren reklamfilm med Ronaldinho. Brassen lär ha inspirerats så mycket av Van Gils att han knyckt ett trick eller två till sin egen repertoar.

* * *

Van Gils har ett så kallat ”signature move”, en djärv balansakt som går ut på att han hoppar upp på bollen och stannar där några hundradelar innan han drar tillbaka den med sulan. Det är en effekt av flera års intensiv teknikträning.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

– Jag har kämpat hårt för att nå dit jag är i dag, säger holländaren. När jag var 20 slutade jag spela vanlig fotboll och satsade allt på streetfotboll. Man kommer på nya tricks under matcherna och repeterar, repeterar, repeterar vid sidan av planen – sedan sker det plötsligt naturligt.

Café träffade holländaren inför turneringen Nike Football X Arena, som ägde rum i Berlin i samband med Champions League-finalen. Här visar Van Girls några av sina vassaste konster – inklusive signaturtricket.

Foto: Christian Norling

* * *

Läs också!

Grattis Zlatan, du tjänar 14:e mest av alla idrottare – i hela världen!

Yuccien är den nya hipstern – så vet du om du är en av dem

16 bevis på att Södermalm har Sveriges roligaste poliser

Passa på, nu kan du flytta in i Joakim Thåströms gamla hus

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar