Annons

Fredrik Aidehag

Så gör du research inför träffen

Visst är det spännande att inte veta allt om blinddaten eller blivande flick-vännen. Men det kan ju vara en fördel att undvika de värsta kaninkokerskorna och lycksökerskorna. De grävande journalisterna i nätverket www.press.nu vet hur du kartlägger en person.

Annons

1. Hennes viktigaste siffror
Personnumret är nyckeln till allas offentliga hemligheter. Skatte-
myndigheten är skyldiga att hjälpa dig med att ta fram personnummer du är nyfiken på. Telefonnummer och adresser hittar på du på www.rsv.se.

2. Låt inte näsan överraska

Med hjälp av personnumret får du damens passansökan i brevlådan när du ringer Rikspolisstyrelsen på nummer 08-401 90 00. I passansökan ingår en färgbild och fakta om längd och ögonfärg.

3. Porsche eller Amazon?
Det är inte bara finniga tonåringar som får något vilt i blicken när de hör ljudet av en Ferrari. Bilregistret vet hur många, och vilken typ av, bilar och motorcyklar din tilltänkta äger, ring 0771-14 15 16.

4. Befäl eller menig?
En tjej som sätter upp campingtältet på tre röda och är bästa kompis med stormköket är ju självklart rena semesterdrömmen. Pliktverket på telefon 0771 14 40 00 vet om tjejen gjort lumpen och är vassare än dig i närstrid.

5. Internationell kåkfarare?

”… sedan var jag tre år i USA som au pair”, låter ju väldigt gulligt. Mindre charmigt är ju tre år på kvinnofängelset Hinseberg för kidnapning. Kolla att din tjej inte är tuffare än Militärligan genom att be tings-rätten på hennes bostadsort köra personnumret i datorn.

6. Fogden kan jaga henne
Trots att vi lever i världens mest jämställda land kan tjejer uppskatta att du bjuder på middag och bio. Om hon uppskattar gesten mest för att hon är skyldig fogden en halv miljon kommer du att få bjuda ganska länge. Lokala kronofogden hjälper dig att avgöra om hon gillar dig eller dina pengar, www.rsv.se.

7. Tjänar hon mer än du?
Unga, snygga tjejer behöver inte heta Stenbeck, Kreuger eller Bernadotte i efternamn för att ha en bankbok som slutar på sex nollor mer än din egen. För att ta reda på om du kan bli hemmaman resten av livet kollar du upp taxeringskalendern hos skattemyndigheten. Glöm inte att kolla både hur mycket de tjänade förra året och hur mycket de har i förmögenhet.

8. Styrelseproffs?
När du själv är oerhört stolt över suppleantplatsen i elevrådet finns det brudar som äger flera företag och sitter i styrelser för ännu fler. Patent- och registreringsverket har koll på företagen, www.prv.se.

9. Du är inte ensam
Nu har du fått en ganska bra koll – helt gratis tack vare offentlighetsprincipen. Men glöm inte bort att hon kan ta reda på exakt lika mycket om dig.

Daniel Frodin

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar