Studie: Att gå på konserter förlänger livet (men du får nog skippa ölen)

Freddie Mercury under Live Aid 1985.

Älskar du live-musik och tycker att det verkar trist att dö? Grattis! En ny studie visar att man kan förlänga livet och bli lyckligare genom att gå på konserter och spelningar. Men du måste ligga i...

Sofia Börjesson  |  Publicerad 2018-03-29 16:28  |  Lästid: < 1 minuter

Att gå på konserter eller spelningar varannan vecka förlänger livet med hela nio år, enligt en vetenskaplig studie som tagits fram på uppdrag av biljettföretaget O2 (så ta det med en nypa salt).

Enligt samma studie ökar välmåendet med 21 procent efter bara 20 minuters livemusikuppträdande, och det går att jämföra med 20 minuter yoga som bara ökar välmåendet med 10 procent, och att gå ut med hunden som ökar välmåendet med 7 procent.

De som går på en spelning varannan vecka eller mer [vem har ens råd med det? reds. anm.] får oftare högsta poäng vid tester av lycka, nöjdhet, produktivitet och självförtroende, skriver studieförfattarna.

Huruvida livslängden sedan dras ner på grund av alkoholintag, sena nätter och snabbmat – som ju ofta kommer med spelningar – förtäljer inte studien. Men så är det ju också ett biljettföretag som har pyntat för den.

Vi på Café tycker dock att man ska ta det säkra före det osäkra och boka in sommarens festivaler för att kanske, möjligtvis, eventuellt addera några år till våra liv. Eller åtminstone förgylla dem.

Källa: Noisly

Här har du ett par konserttips:

Eminem uppträder i Sverige sommaren 2018

Nostalgifest när The Offspring kommer till Sverige i sommar

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-10 13:16