Annons


Vilka gallerier och museer ska du besöka utomlands? Cafe.se tog hjälp av galleristen Natalia Goldin Lundh och Martin Aagård, chefredaktör på tidningen
Konstnären.


Louvren – Paris


Museet med stort M är givet. Ställer ut både antik och modern konst. Har några av världens mest berömda konstverk.

Tate modern – London

Det mest populära samtida konstmuseumet i Europa. Har slagit alla besöksrekord och är ett måste för alla konstintresserade.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

I London finns två Tate-museum, Tate modern och Tate Britain. Ytterliggare två finns belägna i Liverpool respektive Cornwall.

Guggenheim – New York
Det första Guggenheimmuseet stod klart 1937 och har sedan följts av museum i Las Vegas, Venedig, Bilbao och Berlin. 2011 kommer ett nytt Guggenheim stå klart i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten som kommer vara över 30 000 kvadratmeter stort.

Gagosian – New York
Gagosian Gallery finns i New York, London, Rom och Beverly Hills. Ägs av Larry Gagosian som anses vara en av de största affärsmännen inom konstvärlden. Ställer bland andra ut Andy Warhol, Damien Hirst och Nan Goldin.

Saatchi – London
Öppnade 1985 i London och har sedan följts av gallerier i South Bank och River Thames i England. Anses av många vara det mest inflytelserika galleriet i England. Kolla även in Saatchis hemsida där konstnärer laddar upp sina bilder. Hemsidan lär ha 1,5 miljoner besök per dag.

Många konstmässor och biennaler är värda att besöka. Mest populära är Art Basel-mässan i Miami och Istanbul- och Venedigbiennalen.

PATRIK HEDLUND

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar