Hoppa till innehåll

Köpenhamn: Fem nyheter från J.Lindeberg

För andra säsongen i rad presenterade J.Lindeberg sin kollektion på catwalk under Köpenhamns modevecka. Den nya kreativa chefen Jens Werner fortsätter varumärkets förändringsprocess där arvet från sporten (golf och skidor) blandas med dressade delar och modern street wear. – När jag antog utmaningen som creative director, startade jag tillsammans med ett starkt team en process där … Continued

För andra säsongen i rad presenterade J.Lindeberg sin kollektion på catwalk under Köpenhamns modevecka.
Den nya kreativa chefen Jens Werner fortsätter varumärkets förändringsprocess där arvet från sporten (golf och skidor) blandas med dressade delar och modern street wear.
– När jag antog utmaningen som creative director, startade jag tillsammans med ett starkt team en process där J.Lindeberg och arvet inom sport-fashion fick en ny innebörd. Vi har tagit tillvara på våra främsta styrkor och en innehållsrik historia för att skapa en helt ny vision för J.Lindeberg. Som varumärke har vi förändrats en hel del under det senaste året och förändringen fortsätter, förklarade Werner efter visningen.
Här är några detaljer från vårkollektionen 2019.

1) Skateboards
Inspirationen för kollektionen har hämtats från motsatsförhållandet mellan den amerikanska östkusten och västkusten. Å ena sidan den urbana livsstilen i New York, å andra sidan en avslappnad surf- och skatementalitet längs västkusten. För att tydliggöra detta har skateboards tagits fram för första gången i märkets historia.

2) Klumpiga sneakers
J.Lindeberg vill signalera en aktiv livsstil där sneakers är centrala i looken. Silhuetten är den populära stora löparmodellen.

3) Vid passform
J.Lindeberg har tidigare varit känt för en smal silhuett men introducerar nu mycket större volymer, både i byxor och överdelar.

4) Oversizade accessoarer
På catwalken presenterades en hel del nya väskor och ryggsäckar i stora former.

5) Trekvartsbyxa
För att göra den dressade delen av kollektionen sportigare visades långa shorts (eller extremt korta byxor) till kavajerna.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.