Annons

Köpguide: Thom Brownes Moncler-kollektion

Den här höstens internationellt mest uppmärksammade kollektion alla kategorier är den amerikanske designern Thom Brownes samarbete med franska skidmärket Moncler. Vi avslöjar var du kan köpa plaggen, vilka plagg som kommer att tas in i Sverige och vad de kostar.

joel

Den här höstens internationellt mest uppmärksammade kollektion alla kategorier är den amerikanske designern Thom Brownes samarbete med franska skidmärket Moncler. Vi avslöjar var du kan köpa plaggen, vilka plagg som kommer att tas in i Sverige och vad de kostar.Den här höstens internationellt mest uppmärksammade kollektion alla kategorier är den amerikanske designern Thom Brownes samarbete med franska skidmärket Moncler.

Browne har översatt sina signaturplagg – korta byxor, oxfordskjorta, igurnära kavajer – till att passa i Monclers vinterklimat. Varje plagg är på ett eller annat sätt dunfodrat, till och med slipsen.

Annons

Kollektionen, som är döpt till Gamma Bleu, har exklusiv premiär på Nitty Gritty i Stockholm.
– Det känns verkligen kul att bli den första butik i Sverige som tar in Thom Brownes design, säger Nitty Grittys Hugo Bergström.

Gilla Cafe.se på Facebook

Vad är det som gör Thom Browne så speciell?
– Förutom att han radikalt förnyat den manliga modesilhuetten är han fantastisk på att använda gamla traditioner i materialval och tillverkingsprocess i en modern look.

Vilka plagg från Gamma Blue kommer ni att sälja?
– Några varianter på jackor, kavajer och dunvästar, oxfordskjortor, stickad kashmircardigan, oxfordskjorta, slips, halsduk och mössa.

Törs man fråga om priserna?
– Jackor och kavajer: 10 000 till 15 000 kronor. Cardigan, 12 000 kronor. Och skjorta: 4 500 kronor.

Daniel Lindström

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar