Annons

Krigsklassikerns comeback

Det är ytterplagget som fungerar ypperligt såväl till vardags som till fest. Cafés modechef Daniel Lindström förklarar varför duffeln, som härstammar från den militära historien, är höstens viktigaste plagg.

Det är ytterplagget som fungerar ypperligt såväl till vardags som till fest. Cafés modechef Daniel Lindström förklarar varför duffeln, som härstammar från den militära historien, är höstens viktigaste plagg.Söker du ett ytterplagg som fungerar både till vardags och fest är duffeln ett ypperligt alternativ.

Som många andra riktigt funktionella herr­kläder (chinos, trenchcoat, cardigan, ökenkänga, klubblazer) härstammar duffeln från den militära historien. Den brittiske fältmarskalken Bernard Law Montgomery (det klassiska slaget vid El-Alamein 1942) gjorde duffeln – tillsammans med basker – till sitt signatur­plagg under andra världskriget.

Annons
Gilla Cafe.se på Facebook

På 1960-talet blev duffel och parkas förknippade med modsrörelsen och sedan dess dyker denna stilga trotjänare upp med jämna mellanrum på catwalken. Sir Paul Smith är bara en av många designers som har duffel i kollektionen i höst.

– Snygg, tidlös men framför allt funktionell, beskriver Paul Smith plagget.

Duffelns fem säkra kännetecken:

*
Tjockt ulltyg med tartanmönstrat foder.
* Huva.
* Knäppning med tre, fyra horn och repöglor.
* Två större frontfickor med lock.
* Tre fjärdedels längd.

Daniel Lindström

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar