Kunglig hågkomst

joel  |  Publicerad 2007-08-14 15:34  |  Lästid: 2 minuter


Det har gått 30 år sedan Elvis Presley hittades livlös på ett badrumsgolv med 14 olika preparat i blodomloppet. I augusti visar därför Canal+ den Golden Globe-belönade miniserien Elvis, med Jonathan Rhys-Meyers som den bäckenrullande Kungen.

Café bad Magnus Carlson, sångare i Weeping Willows som även spelat med Elvis kompband The Sweet Inspirations, att lista de tre bästa Elvis-dvd:erna.

mittbild_kunglig_thats

1. That’s The Way It Is

– 1970. Elvis återvänder till Las Vegas för sex kvällar med ett fantastiskt kompband. En grym, laidback dokumentär filmad både på scen och backstage. Här visar Elvis vilken fullfjädrad entertainer han var.

mittbild_kunglig_beginning

2. Elvis ’56:
In The Beginning
– Filmen om hur en 21-årig lastbilschaufför förändrar musikvärlden för alltid, en dokumentär om Elvis genombrottsår 1956 och hur han gick från naiv grabb till världens största stjärna på ett enda år.

mittbild_kunglig_aloha

3. Aloha From Hawaii

– Storslaget är bara förnamnet. 1973 sänds Elvis konsert i Honolulu via satellit över hela jorden, något som aldrig hänt tidigare. Elvis var helt enkelt först och störst inom det mesta. Also sprach Zarathustra som intro. Overkligt mäktigt.
       
Elvis visas 16 augusti på Canal+.

Kristofer Ahlström

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-08-22 16:36