Hoppa till innehåll

Läckra LA-hotellet där du bor som i en Wes Anderson-film

The Georgian Hotel i Santa Monica, Los Angeles.

Det ikoniska strandhotellet i Los Angeles är den perfekta mixen mellan art déco-glamour och Wes Anderson-estetik.

Los Angeles snyggaste 90-åring, turkosa art déco-pärlan The Georgian Hotel på Ocean Avenue i Santa Monica, gör i år comeback efter ett praktfullt ansiktslyft och decennier av mindre lyckade ägarbyten. Byggnaden tjänstgjorde senast som ålderdomshem innan hotellgruppen BLVD Hospitality – som skapat sig ett renommé av lyckade hotellsatsningar som Ace Hotel, Hoxton och Soho Warehouse i downtown L.A. – köpte fastigheten 2020, fast beslutna att blåsa nytt liv i det ikoniska strandhotellet.

The Georgian, som öppnade första gången 1933, var – i hård konkurrens med Chateau Marmont på Sunset Strip – länge ansett som kronjuvelen bland södra Kaliforniens prestigehotell, med sin oefterhärmliga air av Hollywood­-glamour, flärdfulla inredning och namnkunniga stamgäster som Clark Gable, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe och Kennedy-familjen. En plats för att ses och bli sedd, med turkost hav och gyllene stränder som närmaste granne.

2.0-versionen av det anrika landmärket inrymmer 84 rum (varav 28 sviter), två restauranger, en matsalsterrass, ett konstgalleri, ett bibliotek och en lobbybar. En kärleksfullt re­­staurerad hotellikon som andas 30-­­talsflärd och tidlös elegans, med Wes Andersonska inslag och art déco-­detaljer i överflöd. På tal om öga för detaljer: Missa inte ringknapparna märkta ”Champagne” i hotellets sviter. Ett knapptryck senare och du blir serverad ett flöjtglas perfekt kylt bubbel av en kostymklädd piccolo innan du hunnit säga The Grand Budapest Hotel. 

Ett rum kostar från 7 700 kronor per natt och bokas via thegeorgian.com.

Artikeln publicerades först på Cafés syskonsajt Kingmagazine.se.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.