Läckra LA-hotellet där du bor som i en Wes Anderson-film

The Georgian Hotel i Santa Monica, Los Angeles.

Det ikoniska strandhotellet i Los Angeles är den perfekta mixen mellan art déco-glamour och Wes Anderson-estetik.

Joel Ågren  |  Publicerad 2024-01-02 16:43  |  Lästid: 2 minuter

Los Angeles snyggaste 90-åring, turkosa art déco-pärlan The Georgian Hotel på Ocean Avenue i Santa Monica, gör i år comeback efter ett praktfullt ansiktslyft och decennier av mindre lyckade ägarbyten. Byggnaden tjänstgjorde senast som ålderdomshem innan hotellgruppen BLVD Hospitality – som skapat sig ett renommé av lyckade hotellsatsningar som Ace Hotel, Hoxton och Soho Warehouse i downtown L.A. – köpte fastigheten 2020, fast beslutna att blåsa nytt liv i det ikoniska strandhotellet.

The Georgian, som öppnade första gången 1933, var – i hård konkurrens med Chateau Marmont på Sunset Strip – länge ansett som kronjuvelen bland södra Kaliforniens prestigehotell, med sin oefterhärmliga air av Hollywood­-glamour, flärdfulla inredning och namnkunniga stamgäster som Clark Gable, Charlie Chaplin, Marilyn Monroe och Kennedy-familjen. En plats för att ses och bli sedd, med turkost hav och gyllene stränder som närmaste granne.

2.0-versionen av det anrika landmärket inrymmer 84 rum (varav 28 sviter), två restauranger, en matsalsterrass, ett konstgalleri, ett bibliotek och en lobbybar. En kärleksfullt re­­staurerad hotellikon som andas 30-­­talsflärd och tidlös elegans, med Wes Andersonska inslag och art déco-­detaljer i överflöd. På tal om öga för detaljer: Missa inte ringknapparna märkta ”Champagne” i hotellets sviter. Ett knapptryck senare och du blir serverad ett flöjtglas perfekt kylt bubbel av en kostymklädd piccolo innan du hunnit säga The Grand Budapest Hotel. 

Ett rum kostar från 7 700 kronor per natt och bokas via thegeorgian.com.

Artikeln publicerades först på Cafés syskonsajt Kingmagazine.se.

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2024-01-02 16:43