Annons

 

Funderar du på att köpa en begagnad bil? Välkommen till en djungel av svårbegripliga
annonser som är kryddade med den ena klyschan efter den andra.

 

Mike på Mikes Garage i Helsingborg, som köper och säljer klassiska amerikanare, guidar bland annonsklyschorna.

Annons

 

 

En ägare: Man kan inte stå som flera ägare på en bil, så det är en självklarhet. Men vad säljaren försöker säga är att det inte är massor av klåpare som har ägt bilen och varit på och mekat och hittat på egna lösningar.

Gilla Cafe.se på Facebook

 

 

Billig vid snabb affär: Ägaren säger att han är desperat efter pengar. Här finns chansen att pruta. Han nästan ber om det.

 

 

Gotlandskörd: Det är ofta något positivt, då de inte saltar vägarna på Gotland.

 

 

Gubbkörd: Det betyder uppsliten koppling och så fort du börjar köra med den rycker toppackningen.

 

 

Långa mil: Det är ofta försäljare som har åkt på långa resor. Det som är bra är att den inte har gått i stadstrafik med hård start- och stoppkörning. Det som är dåligt är att säljaren försöker göra något positivt av att den har många mil på mätaren.

 

 

Norrlandsmil: Det är ungefär det samma som långa mil, plus att de inte saltar vägarna i Norrland. Men Norrlandsmil kan också betyda att du måste kolla stötdämparna eftersom de har tjälskador på vägarna där uppe.

 

 

Tjejkörd: Se Gubbkörd. Om du är fördomsfull betyder det att en tjej har kört väldigt försiktigt. Men det kan lika gärna betyda att hon kört med gasen i botten med mobiltelefon i handen, cigg i andra och kollat sminket i spegeln.

 

 

Bruksskick: En klassisk klyscha som säger absolut ingenting. Vad betyder det egentligen? Att något är brukbart, men inte bra? I mina ögon ett totalt sönderbombat renoveringsobjekt.

 

Henrik Emilsson

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar