Dokumentären om Lars Winnerbäck har premiär 6 oktober – se trailern

Dokumentären om Lars Winnerbäck har premiär 6 oktober och nu finns trailern att se.

Olle Arnell  |  Publicerad 2017-08-21 10:15  |  Lästid: < 1 minuter

Den 6 oktober kommer en helt unik dokumentär, om en av Sveriges mest älskade artister – Lars Winnerbäck.

Lars Winnerbäcks karriär sträcker sig från mitten av 90-talet fram till idag och i år firar han 20 år som artist och med anledning av det ger SF ut en dokumentär med artisten.

Längs vägen har han släppt mängder av album och singlar som belönats med både grammisar och rockbjörnar. Han mottog Evert Taube-stipendiet 2009 och har förutom sin egen musik även producerat album för bland andra Lisa Ekdahl.

Förra sommaren släpptes Lars Winnerbäcks album, Granit och morän, vilket följdes av en akustisk och avskalad turné från oktober till februari. Turnén resulterade senaste i livealbumet Vi var där.

"Denna dokumentär tar oss närmare honom än någonsin, samtidigt som den sammanfattar en musikaliskt osannolik karriär. Men mest av allt ger den en inblick i en extremt komplex människa som med alla sina svagheter och karaktärsdrag speglar en hel generations känslor." skriver SF om filmen.

I filmen medverkar även kända personer som Rolf Lassgård, Per Gessle och Melissa Horn. Regissör och producent är Øysten Karlsen, som står bakom succéer som Dag och Lilyhammer.

[socializer-facebookembed href="https://www.facebook.com/lassewinnerback/videos/1631125206898351/"]

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2023-09-12 23:28