Anna: Min man undrar om du har provat vitt vin eller mjölk. Han provade vitt vin en gång, men hade i för lite i behållaren så det mesta hamnade i kökstaket.
Svar: Ja, vi provade faktiskt mjölk. Det är verkligen ingenting jag rekommenderar. (Inte lika illa som kolsyrat kaffe, ska dock tilläggas.) Något med den där kolsyreprocessen får liksom mjölken att surna till rätt rejält. Så smakupplevelsen rör sig någonstans runt en mineralvatten/yoghurt-blandning som filtrerats genom en rätt risig disktrasa. Vitt vin testade vi aldrig. Det här var ju trots allt på en redaktion på den sortens tidning som höll den officiella hållningen att all förfriskning utöver Lapin Kulta och Jack & Cola var ”för såna där som har för små byxor och jobbar på modetidningar”. (Men vi hade mjölk i kaffet. Det är ju liksom en helt annan sak. Mjölk är coolt.)
Däremot: Hur kunde det mesta hamna i kökstaket för att din man hade ”för lite i behållaren”? Det låter väl mer som att det hamnade i kökstaket för att han inte satte på locket va?