Hoppa till innehåll

Läskiga nya Alien-trailern tar tillbaka skräcken till serien

De dåliga nyheterna är att ett mordiskt rovdjur tyvärr boardat rymdskeppet. De goda är att det ser ut att kunna resultera i en grym film.

I sommar är det äntligen dags för en klassisk serie att göra comeback på bioduken, när Alien Romulus har premiär i augusti. Bakom filmen hittar vi Fede Alvarez, som bland annat gjort Evil Dead och Don’t Breathe, så skräckkompetens finns helt klart. Där ganska många filmer efter den allra första har lagt fokus på antingen action (Aliens), existentiella funderingar (Prometheus) eller båda (Alien Covenant), verkar Romulus ha som ambition att gå tillbaka till skräcken.

Och det är egentligen lite konstigt att inte fler tidigare filmskapare haft det som absolut huvudfokus. Ensamheten och utsattheten är ju den tydliga kärnan i Alien från 1979, så att inte prioritera det när man gjort uppföljare känns aningen märkligt. Men nu ska vi inte gnälla, Fede Alvarez verkar på förhand ha förstått och trailern ser skitbra ut, så låt oss hålla alla tummar vi har för att han tar det här i hamn.

Se trailern här:

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.