Hoppa till innehåll

11 skräckfilmer att se fram emot under 2024

2024 utlovar en blandning av nya skräckfilmer, uppföljare till biosuccéer och nytolkningar av några av de riktiga filmklassikerna. Här är 11 filmer alla skräckälskare ska hålla utkik efter 2024.

A Quiet Place: Day One

Bio, 28 juni

Den första A Quiet Place var riktigt bra och den andra något sämre, men fortfarande klart godkänd som skräckis. Med den tredje delen lånar man från The Purge och gestaltar katastrofens allra första dag och med sådana här filmer är det ju alltid intressant att se hur skiten faktiskt bryter ut. En riktigt stabil ensemble toppad av Lupita Nyong’o lovar gott.

Trap

Bio, augusti 2024

Foto: Getty Images

Med M. Night Shyamalan vet man verkligen inte vad man ska vänta sig. Inte bara när det kommer till överraskande twister, utan även rörande filmernas kvalitet. De senaste åren har han dock bjudit på fler positiva upplevelser än besvikelser, så vi håller tummarna för Trap.

Alien: Romulus

Bio, augusti

Fede Alvarez har Don’t Breathe och Evil Dead på meritlistan, så när Alien-serien nu fortsätter efter ett längre uppehåll bör det vara i trygga händer. Romulus utspelar sig mellan den första och andra filmen, men så mycket mer än så vet vi ännu inte om detta hemlighetsfulla projekt.

Saw XI

Bio, september

Saw-franchisen återhämtade sig ordentligt med den hyllade 10:e filmen som släpptes under 2023, en trend som vi verkligen hoppas håller i sig till nästa film.

Smile 2

Bio, 18 oktober

Denna pärla från 2022 överraskade positivt redan på ett trailerstadium och blev direkt en stor snackis och publiksuccé. Nu är det äntligen dags för en uppföljare, och det återstår att se om den kan leva upp till originalets goda kvalitet.

Wolf Man

Bio, 25 oktober

En betydligt äldre version av vargmannen.

Leigh Whannell gjorde 2020 succé med sin utmärkta tolkning av The Invisible Man och nu återvänder han för sitt andra klassiska Universal-filmmonster. Varulven är inte direkt ett överrepresenterat monster i modern skräckfilm och Whannells CV bådar gott, så den här filmen är definitivt värd att sätta på sin watch list.

Nosferatu

Bio, 25 december

Med Robert Eggers i registolen och Bill Skarsgård, Willem Dafoe och många fler framför kameran känns det som att potentialen är stor för denna remake av megaklassikern Nosferatu. Är 2024 året då den klassiska filmvampyren gör comeback?

Imaginary

Bio, 2024

Från mannen bakom underhållande Truth or Dare kommer nu en ny skräckis om en ond leksak. Trots ett lite slitet ämne lovar faktiskt trailern gott. Stort, stort plus för det kreativa beslutet att låta nallen se ut precis som en normal nalle och inte som en helvetesdocka inget barn skulle vilja ha i sin närhet (sura blickar åt Annabelle).

The First Omen

Bio, 2024

En prequel till Omen… När Exorcisten fick en uppföljare förra året var det inte direkt till överväldigande positiva omdömen, så fans av klassisk skräck är överlag ärrade just nu. Men är det något man kan säga om skräckfans är det att vi aldrig slutar hoppas. Och att man aldrig ska räkna ut någonting på förhand.

The Strangers: Chapter 1

Bio, 2024

Ett par tvingas söka skydd i en avlägsen stuga, bara för att få besök av några illvilliga, maskerade främlingar. Madelaine Petsch från Riverdale spelar huvudrollen och Finlands stolthet Renny Harlin regisserar, så detta kan verkligen bli precis hur som helst. Men trailern lovar klassiskt slasher-ös.

The Watchers

Bio, 2024

Ishana Shyamalan axlar regissörsmanteln från sin far när hon filmatiserar A.M. Shines otäcka roman om en kvinna som blir fast djupt i de irländska skogarna med oönskat sällskap. Dakota Fanning i huvudrollen.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.