Annons
Annons

Låt stjärnan styla dig

New Yorks nya modekung Adam Kimmel om vilka fem nyckelplagg varje man bör äga.

joel

New Yorks nya modekung Adam Kimmel om vilka fem nyckelplagg varje man bör äga.


Alexei Hay
New York genomgår en renässans inom herrmodet. En ny generation modeskapare är redo att ge Ralph Lauren och Tommy Hilfiger en match: Tom Ford, Thom Browne och inte minst nya stjärnan Adam Kimmel, 29 (ovan).

Annons

Kimmels design präglas mycket av New York där han är född och uppvuxen. I kläderna går att hitta referenser till Manhattans rutsystem av gator, silhuetter från skyskrapor och intryck från konstvärlden i Soho och East Village.

Gilla Cafe.se på Facebook

Han lanserade sin första kollektion 2004 och förutom välgjorda kostymer, skjortor och rockar innehöll den också The Jumpsuit, en overall som blivit ett slags signaturplagg.

Adam Kimmel – hur blev du kläddesigner?
– Jag studerade arkitektur på New York University men satt alltid och skissade på kläder mellan lektionerna. Tyg var intressantare än glas och betong, haha. En vän till mig som jobbade på Calvin Klein satte mig I kontakt med skräddare, textilfabriker och tillverkare i Italien. Jag åkte dit, lärde mig så mycket som möjligt, åkte hem och började sätta ihop min första kollektion.

Som din bror, den kände modefotografen Alexei Hay, plåtade – inte sant?
– Precis. Och mina kompisar ställde upp som modeller till visningen. Det gick över förväntan och jag kunde omedelbart starta en egen ateljé i West Chelsea.

adam_kimmel_2
Ur Adam Kimmels nya kollektion.


Hur vill du beskriva din designfilosofi?

–  Starkt maskulin med något udda proportioner. Viktigast är att kläderna är bärbara och bekväma. Jag testar alltid nya plagg på mina kompisar för det är dem jag har i åtanke när jag designar.

Nämn fem nyckelplagg i en herrgarderob.
– En tvåknäppt kostym, rock, vit skjorta, halsduk och overall!

Den största  stilikonen genom alla tider?
– Beat-profilen, rebellen och bohemen Neal Cassady, alltid lite tilltufsad men ändå cool.

Vilket plagg klarar du dig själv aldrig utan?
– Kostym. Alla män blir lite snyggare i en kostym.

Vad ska man tänka på när man köper sin allra första kostym?

– Först och främst – hur ska du använda din kostym? Är det på jobbet eller bara som ett lite stiligare ”festplagg”? Om du ska ha den till jobbet bör den vara lite mer sober och diskret. Kostymen måste kännas bekväm, inte bara fysiskt utan också psykologiskt, och vara en förlängning av din personlighet. Och titta till sist inte bara på formen utan även på tygets utseende och kvalitet. Det är tyget som gör en kostym riktigt elegant, glöm aldrig det.

Ditt allra smartaste stylingtips?
– Skaffa en uppsättning av halsdukar i olika färger och längd. En bra accessoar som enkelt adderar något extra.

Vilka är dina bästa butikstips i New York?
Jeffrey och Bergdorf Goodman. Modernt utbud av ”rätt” designermärken.

Michael Dee

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar