Oskar Linnros talar ut om terapi, bandbråk och sitt nya album

Hans förra platta, Vilja bli, blev en monstersuccé. Efter tre års väntan släpper Oskar Linnros snart uppföljaren Klappar och slag. I nya numret av Café möter Jan Gradvall popgeniet för en uttömmande intervju om terapi, bandbråk och ett visst ex. – Nu i efterhand kan jag se ett tydligt tema på förra albumet: eufori och […]

Publicerad 2013-04-16 09:41  | Lästid: 1 minut |

Hans förra platta, Vilja bli, blev en monstersuccé. Efter tre års väntan släpper Oskar Linnros snart uppföljaren Klappar och slag. I nya numret av Café möter Jan Gradvall popgeniet för en uttömmande intervju om terapi, bandbråk och ett visst ex.

– Nu i efterhand kan jag se ett tydligt tema på förra albumet: eufori och hjärtesorg. Det blev en ljus skiva men jag mådde inte bra när jag gjorde den. Jag gick terapi. Nu mår jag mycket bättre. Jag är omgärdad av mina gamla kompisar och har kollegor som hjälper mig.

Oskar Linnros skrev över 200 låtar under arbetet med Klappar och slag, som rymmer fortsatt självutlämnande texter.

– Ofta antecknar jag på fyllan, säger han. Ibland blir det oanvändbart, men ibland dyker det upp idéer som man kanske hade censurerat annars. Den finns en sjuka i svensk musik att alla ska framställa sig som så sympatiska och hyggliga i sina texter.

Linnros kommenterar också hur han reagerade på ex-flickvännen Veronica Maggios hyllade album Satan i gatan, där många av låtarna handlade om deras relation.

– En del av det jag hört i hennes texter är främmande för mig och väcker frågor. Har hon verkligen känt så? Gått och tänkt på det sättet?

I övrigt behandlar intervjun allt från uppväxten i Sundbyberg till den bitvis ansträngda vänskapen med förre Snook-kollegan Daniel Adams-Ray. Numret kommer ut idag – även för iPad (sök på ”Magazine Café” i App Store). Bilderna togs av Fredrik Skogkvist.

Dela på Facebook
Tweeta