Annons

[nggallery id=82]

Lisa Miskovsky lirar skjortan av grabbarna – både på listorna och i hockeyrinken. Ola Liljedahl går på Norrlandsderby med Sveriges härligaste poptjej.

Lisa Miskovsky toppar listor och säljer guld och har skrivit en låt åt Backstreet Boys som Grammynominerades och var i landslagsklass i snowboard och har just gett ut en bok och är snygg och smart och…

Annons

Egentligen har hon bara en stor brist.
Hon hejar på Björklöven.
Så in i helvete hejar.
Från rad 2 i Umeå ishall öppnar hon munnen och smeker inte alls fram nåt om att Lady Stardust sings na na na na na… nej, tvärtom halvbrölar hon fram ett ”jamen för helvete ut ur zon!”.

Gilla Cafe.se på Facebook

Björklöven mot Skellefteå. Hockeyderby i allsvenskan.
Den från skivomslaget ganska väna Lisa Miskovsky har svårt att sitta stilla eftersom hon
a) så gärna vill se sina hjältar tackla skiten ur Skellefteå,
b) har träningsvärk efter att ha åkt skateboard kvällen innan och
c) är laddad inför att senare på kvällen själv lira högerforward i b-hallen.

Ett kompisgäng samlas där varje onsdag halv elva. 30 killar – och Lisa. Ljusa tröjor mot mörka. Lisa har ljus Colorado Avalanche-tröja ”signerad av Foppa, hur stort som helst”.
– Hockey är så råkul att spela. Och att titta på. Utom i dag, suckar hon när Skellefteå gör 3–0 ”på en miss av backen, han måste ju spela ut pucken enkelt där”.

– Jag har årskort i hallen här. Alla trodde jag skulle välja en plats på nya läktaren men, vadå, jag vill ju sitta så jag hör spelarna. Jag ser så många bortamatcher jag hinner också. Borta mot Piteå nyss, 5–2, var riktigt kul. Kolla!

Hon pekar mot ljustavlan vid bokstaven C.
– Almtuna leder med 6–0 mot Huddinge. Vad säger du om det?

Tja, vad säger man om det?

Hon är för Björklöven och Umeå ishall samma typ av engagerad kändissupporter som, säg, skådespelaren Rolf Lassgård är för Brynäs och Gavlerinken.
Möjligen snyggare.

Hon vrålar och klappar taktfast på ”Löven, Löven” för att få taket att lyfta. Något det för övrigt gjorde för två år sedan när stora lyftkranar såg till att hallen fick tusen extra sittplatser.

Jodå, Lisa Miskovsky sjöng på invigningen.
Är man local hero så är man. Eller national hero, ska man kanske säga nu.

Annons

Dela (0)
Tweeta

Annons


Laddar