Hoppa till innehåll

Så blir Lisebergs nya skräckpark ”Skogen”

Liseberg-Skogen
Markus Aamisepp

Är detta årets läskigaste halloween-upplevelse?

När halloween står runt hörnet finns det inte mycket mer att göra än att gräva fram sin sedvanliga Guy Fawkes-mask och kolla upp recept på diverse zombie-cocktails inför högtidsfirandet.

Trots att kan det vara omständigt med barn som tillintetgör din brevlåda med hjälp av hemmagjorda smällare för att du missat att köpa rätt lösgodis så finns det fortfarande en charm med traditionen som högtidlighålls av de flesta svenskar.

Är man i år sugen på att bli mer skrämd än av åttaåringar iklädda Scream-utstyrsel, Bill Skarsgårds It 2 eller piskande höstvindar kanske man ska ta sig en sväng till Liseberg.

Nordens största nöjespark tjuvstartar nämligen med halloweenfirandet i början av oktober genom att introducera en alldeles ny skräckpark vid namn Skogen.

Skräckhuset är det första som Liseberg öppnat utomhus och består av en enda snitslad bana i så besökaren inte kan fly någonstans när diverse skogsmonster hoppar fram och skriker en i ansiktet.

– Det är ingen vanlig skräckvandring eller skogstur vi pratar om här, utan det är dina värsta hjärnspöken som väcks liv till i mörkretMånga kan nog känna igen sig i en plats som förvandlas totalt när mörkret faller. När varenda skugga eller ljud spelar ett spratt i ditt huvud och blir till din egen värsta mardröm, säger Sandra Leiknes, producent för skräckhusen på Liseberg.

Skräckhuset kommer att stänga en eller två timmar senare än den övriga parken för att gästerna ska kunna gå i kolsvart mörker så och därav ha möjlighet att utsätta sig för ännu fler trauman.

Skogen har premiär den 11 oktober och fortsätter fram till början av november.

Se ”trailern” till Lisebergs skräcknyhet ”Skogen”

Fullständiga öppettider hittar du på Lisebergs hemsida.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.