Hoppa till innehåll

Lollapalooza rustar för ölinvasion – över 30 ölsorter när festivalen intar Stockholm

Lollapalooza-lineup-beerfest
Kristofer Steneberg

Nu börjar det brännas på riktigt. Den internationellt ambulerande jättefestivalen Lollapalooza kommer till Stockholm om bara några veckor. Och det satsas rejält – bland annat på öl.

Den internationella musikfestivalen Lollapalooza*, som kommer till Stockholm i slutet på juni, får ett slags oktoberfest i miniatyr med över 30 ölsorter från en rad stora och små bryggerier. 

– De flesta som tänker öl och festival tänker nog på lättdrucken lager i plastglas. Vi vill göra något betydligt mer, säger Kristofer Åkesson, en av de ansvariga för Lollapalooza Stockholm.

Sista helgen i juni hålls musikfestivalen Lollapalooza på Gärdet i Stockholm. Över 70 artister på fyra scener där världsartister som Billie Eilish, The 1975, Foo Fighters, Lana Del Rey och Travis Scott kryddas med svenska toppnamn som Molly Sandén, Hurula, Hellacopters. 

– Vi är betydligt mycket mer än en klassisk festival med några scener och lite staket. Det visar vi bland annat med Kidzapalooza, vårt barnområde. Vi har ingen åldersgräns – alla kan ta med sina kids. Här finns ett eget program med barnaktiviteter och uppträdanden. Vi har en winegarden där man kan prova viner, ett oerhört ambitiöst matkoncept – Lolla Eats – med 40 restauranger på plats, säger Kristofer Åkesson och fortsätter:

– Lolla Beer Fest är kanske det häftigaste steget. Det är en hyllning till ölkulturen, det finns många festivalbesökare som gillar öl och som kan mycket om öl. Och gör man det inte kan man lära sig mer här.

I ett tält på 1 250 kvadratmeter (och 90 meter bar) finns över 30 ölsorter representerade under Lollapaloozas tre dagar. I tältet kommer representanter finnas på plats från mindre bryggerierna som gärna beskriva sina öl, bakgrund och tekniker. 

Det är bryggerijätten Spendrups som bjudit in bryggerier. På plats finns bland andra Pistonhead, Brutal Brewing, Norrlands Ljus, Firestone Walker, Beavertown London, Fourpure Brewing och Blue Moon.

*Lollapalooza startades av Jane’s Addiction-sångaren Perry Farrell 1991 i Chicago. Sen dess har festivalen växt och turnerar världen över. Årets festival i Stockholm är den första i Sverige. Lollapalooza är en årlig festival i USA, Chile, Brasilien, Argentina, Tyskland, Frankrike och nu alltså även Sverige.

Vinn biljetter till Lollapalooza i Stockholm!

Tillsammans med Café och Lollapalooza kan du vinna biljetter till dig och din vän till festivalen. Hur? Följ oss på Instagram och skicka ett direktmeddelande med en kort motivering om varför just du och din vän ska få gå så hör vi av oss inom några dagar om du är en vinnare. 

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.