Hoppa till innehåll

Lollapalooza släpper line-up – fingervisning vad Stockholm kan förvänta sig

Joakim Almén

Lollapalooza-festivalen kommer till Stockholm nästa sommar. Nu har festivaljätten släppt en hyfsat imponerande line-up för tre festivaler – en indikation vad vi kan förvänta oss när festivalen intar Gärdet 28-29 juni.

Den årligen ambulerande jättefestivalen Lollapalooza intar som bekant Gärdet och Stockholm under 28-29 juni nästa år. Lollapalooza startades 1991 av alternativ rockbandet Jane’s Addictions frontman Perry Farrell och var under sina första sex år en turnerande festival i USA där planetens coolaste rockband spelade.

Sen dess har mycket hänt och numer uppträder många av världens största artister från de flesta större genres på festivalen, som nu turnerar både i USA, Sydamerika och Europa.

Nästa år är det alltså dags för Stockholm att äntligen få en festival av internationellt snitt. Ännu är ingen line-up släppt för Lollapalooza i Sveriges vidkommande – men festivalen meddelar nu vilka artister som kommer att uppträda på vårkanten i Chile, Brasilien och Argentina. Troligen kommer många av de större artisterna också att ingå i sommarens festivalprogram, och rimligen kommer line-up:en att kryddas med mer europeiska artister när festivalen intar Stockholm, Paris och Berlin.

Det är heller ingen vågad gissning att Foo Fighters kommer att uppträda på Gärdet under helgen 28-29 juni. De spelar i Danmark 25 juni och i Oslo 27:e. Som upplagt för ett Lollapalooza-gig och Stockholmsbesök alltså.

Här är Lollapaloozas släppta line-up hittills!

Festivalen Lollapaloozas line-up i Chile 2019.

Festivalen Lollapaloozas line-up i Argentina 2019.
Festivalen Lollapaloozas line-up i Brasilien 2019.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.