Lollapalooza släpper line-up – fingervisning vad Stockholm kan förvänta sig

Lollapalooza-festivalen kommer till Stockholm nästa sommar. Nu har festivaljätten släppt en hyfsat imponerande line-up för tre festivaler – en indikation vad vi kan förvänta oss när festivalen intar Gärdet 28-29 juni.

Joakim Almén  |  Publicerad 2018-11-23 15:08  |  Lästid: 2 minuter

Den årligen ambulerande jättefestivalen Lollapalooza intar som bekant Gärdet och Stockholm under 28-29 juni nästa år. Lollapalooza startades 1991 av alternativ rockbandet Jane’s Addictions frontman Perry Farrell och var under sina första sex år en turnerande festival i USA där planetens coolaste rockband spelade.

Sen dess har mycket hänt och numer uppträder många av världens största artister från de flesta större genres på festivalen, som nu turnerar både i USA, Sydamerika och Europa.

Nästa år är det alltså dags för Stockholm att äntligen få en festival av internationellt snitt. Ännu är ingen line-up släppt för Lollapalooza i Sveriges vidkommande – men festivalen meddelar nu vilka artister som kommer att uppträda på vårkanten i Chile, Brasilien och Argentina. Troligen kommer många av de större artisterna också att ingå i sommarens festivalprogram, och rimligen kommer line-up:en att kryddas med mer europeiska artister när festivalen intar Stockholm, Paris och Berlin.

Det är heller ingen vågad gissning att Foo Fighters kommer att uppträda på Gärdet under helgen 28-29 juni. De spelar i Danmark 25 juni och i Oslo 27:e. Som upplagt för ett Lollapalooza-gig och Stockholmsbesök alltså.

Här är Lollapaloozas släppta line-up hittills!

Festivalen Lollapaloozas line-up i Chile 2019. Festivalen Lollapaloozas line-up i Argentina 2019. Festivalen Lollapaloozas line-up i Brasilien 2019.
Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2018-11-24 14:41