Lovande blodbad

joel  |  Publicerad 2006-09-28 17:00  |  Lästid: 2 minuter


1) Dexter
Michael C Hall från Six feet under spelar Dexter Morgan (bilden), brottsplatsexpert inom Miamipolisen. Twisten: Han är själv seriemördare. Dexter tar dock bara livet av andra brottslingar. Via tillbakablickar får vi veta att han i barndomen adopterades av en polis, som innan sin död lärde Dexter att rikta sina mordiska tendenser mot onda människor. Premiärvisades på Showtime (som bland annat gav oss Weeds och Sleeper cell) häromdagen och dyker upp på Canal+ i januari. Ladda upp med teasern.        

2) 4 oz
Tyckte du att Nip/Tuck tänjde på alla upptänkliga sexuella och psykologiska gränser? Skaparen Ryan Murphy har mer på lager. Dramaserien 4 oz handlar om en gift, manlig sportjournalist som är transsexuell. Titeln? En förkortning för ”4 ounces” (113 gram), vikten på en genomsnittlig penis. Murphy planerar fem säsonger. Pilotavsnittet spelas in i början av 2007 och ska sändas på FX.

3) Studio 60 on the Sunset Strip
Vita huset-geniet Aaron Sorkins efterlängtade comebackserie, om spelet bakom kulisserna på ett Saturday night live-artat sketchprogram. Enorm laguppställning: Mathew Perry, Bradley Whitford, Amanda Peet, Steven Weber och DL Hughley. De första avsnitten har gått lite sämre än förväntat i USA och fått högst blandad kritik, men att döma av det lilla jag sett känns de positiva rösterna (som New York Times) mest pålitliga. SVT, TV3 och Kanal 5 tampas just nu om sändningsrättigheterna. Kolla introt.

4) 30 rock   
Hittills mest omskriven för att den utspelar sig i en behind the scenes-miljö som påminner extremt mycket om Studio 60 on the Sunset Strip – och sänds på samma kanal, NBC. Det faktum att 30 rock produceras av Tina Fey, med åtta år i Saturday night live-ensemblen på meritlistan, har inte heller förenklat positioneringen av denna sitcom. Men jag är ändå sugen, framför allt på att se underskattade Alec Baldwin i rollen som den pompöse tv-chefen Jack. Amerikansk premiär 11 oktober. Hamnar antingen på TV4, Kanal 5 eller Canal+. Trailers här.

5) In treatment    
Filmstjärnan Mark Wahlberg har fått blodad tand på tv. Först var han med och skapade succén Entourage. I augusti började inspelningarna av ännu en serie där Wahlberg agerar exekutiv producent: In treatment, centrerad kring en psykolog som behandlar patienter lugnt och insiktsfullt – men är ett aggressivt, ångestladdat vrak under sessionerna hos sin egen terapeut. Bygger på en israelisk serie med samma namn och ska, precis som Entourage, sändas på HBO (när är ej klart).

Markus Kylén  
Cafés redaktionschef skriver om tv på www.cafe.se varje tisdag

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-17 10:57