Hoppa till innehåll

Lukas Kågström är veckans bäst klädda på #cafestil

Tom Cehlin Magnusson

”Vidga dina vyer!”, det är 19-årige Lukas Kågströms främsta stiltips till alla klädintresserade. Denna vecka är han veckans bäst klädda på vårt stilkonto på Instagram.

lukas kagstrom2

Lukas Kågström är en 19-årig student från Strängnäs som studerar på Textilhögskolan. Med sin varierade mix av dressat mode och slitna skinnjackor är han en ständig inspirationskälla på sitt Instagramkonto, och är därför veckans bäst klädda på vårt Instagramkonto, @cafestil.

Hur skulle du beskriva din stil?
– Dressad street. Jag älskar att variera från dag till dag. Ena dagen rockar jag skinnjackan med slitna jeans och chelseaboots och dagen efter blir det polo, kavaj och monkstraps i mocka på fötterna. Jag tror att det är viktigt att hitta sin egna stil, men minst lika viktigt att inte bli helt fast på ett spår. Vidga dina vyer!

Vilket är ditt favoritplagg i garderoben?
– Det växlar från vecka till vecka, men just nu är jag otroligt fäst vid mina mintgröna Common Projects som jag köpte i London. Det är det dyraste par skor jag hittills har köpt och kvalitén är fantastisk. Dessutom passar dom utmärkt till de flesta av mina outfits!

Vems stil inspireras du av (och varför)?
– Eftersom jag själv älskar att variera min stil, varierar såklart min stilikoner väldigt mycket men om jag är tvungen att välja en så skulle jag säga modellen och bloggaren Chris John Millington. Få människor kan bära upp mönstrade skjortor på samma sätt som honom, varenda bild han lägger upp på sin blogg inspirerar mig. Han får alla material och plagg att se naturliga ut, det spelar ingen roll om det är en mockajacka, en dyr trenchcoat eller en smutsig jeansjacka. Sedan har han även förmågan att bära upp en kostym på ett avundsvärt sätt.

Vilket är ditt bästa klädköp på senare tid?
– Mitt absolut bästa klädköp är inte nödvändigtvis mitt favoritplagg, eller ens ett plagg som jag använder ofta. För ett tag sedan köpte jag en hatt. Jag hade spanat på den ett tag men var osäker på om jag skulle kunna bära upp den. När jag till slut tog mod till mig och köpte den så ledde det till att jag vågade prova andra plagg jag tidigare inte känt mig helt säker på. Hatten blev lite som en gateway till nya stilar! Det lärde mig att man kan bära upp dom flesta plagg så länge man har en saftig dos självförtroende.

Vad är ditt bästa stiltips till hösten?
– Detta kanske kommer som en självklarhet för många, men för mig som alltid har använt accessoarer sparsamt så var detta ett genombrott: köp en snygg halsduk och ett par bra skinnhandskar. Jag använder personligen en kamelfärgad halsduk. Sedan ska jag även försöka få tag i ett par nya snygga, svarta chelseaboots då jag har slitit ut mina gamla.

@cafestil är kontot där du får stilinspiration från våra läsare, och från redaktionen. Caféredaktionen samlar de snyggaste stilarna utanför redaktionen i Stockholm och resten av landet – och välkomnar alla att tagga oss på #cafestil eller @cafestil för att få en bild publicerad.

Det här är Lukas senaste bild på Instagram – följ honom för snygg inspiration!

lukas kagstrom3

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.