Hoppa till innehåll

Lurarna Denon Perl Pro ger fantastiskt ljud, men kostar därefter

Cafés digitala redaktör har testat ett par riktigt dyra hörlurar och ångrar sig lite.

Denon Perl Pro kan vara de bästa in ear-lurarna jag testat. Det känns aningen torftigt att gå tillbaka till mina vanliga Pixel Buds Pro, som även de är av god kvalitet och som jag varit genrellt jättenöjd med. Mot Denons lyxiga lurar blir det en orättvis match, men vi återkommer till varför.

När du packar upp Perl Pro ombeds du även installera en app, som därefter gör ett test för att anpassa ljudet efter din hörsel. Det går sedan att slå på och av den anpassningen för att se hur stor skillnaden är mot grundinställningarna och det rekommenderas. Ljudet som kommer ur Perl Pro är varmt, runt och fullt av nyanser. Jag uppfattar element ur låtar som jag annars inte lagt märke till och de fungerar dynamiskt nog till en rad olika genrer, inklusive rätt frekvent poddlyssnande. Brusreduceringen är även den i toppklass.

Denon Perl Pro

Det är lite speciellt att få fast de överraskande stora lurarna i öronen och kräver en del vridande och fixande. Inte ens efter någon månads användande sitter det naturligt, vilket är ganska irriterande. Hittills har jag dock inte upplevt att de råkat glida ut under användande, så det är ett plus.

De stora plattorna på hörlurarna är inte bara skrymmande plast, utan fungerar också som touchkontroller med goda möjligheter att ställa in funktioner efter tycke och smak. Batteritiden ligger på cirka åtta timmar och laddningsfodralet räcker till ytterligare två fulla laddningar, så omkring 24 timmars användande får man ut av ett fulladdat fodral.

Så då återkommer vi till det där vi pratade om i början, det om den orättvisa matchen. Det handlar förstås om priset. De här premiumlurarna går loss på 4298 kronor på den svenska återförsäljaren HiFi-klubben, cirka 2000 kronor mer än tidigare nämnda Pixel Buds Pro. Det är ju väldigt mycket pengar att lägga på ett par in ear-hörlurar, men samtidigt är de så bra att det kommer krävas en inkörsperiod med mina gamla vanliga hörlurar för att vänja mig tillbaka när recensionsexemplaren är återlämnade.

Så ja, om du har pengarna, älskar kvalitetsljud och vet med dig att du aldrig kommer behöva köpa ett bar hörlurar i en lägre prisklass igen, då är de här att rekommendera. Men bara om du står ut med det störigt svåra sättet att få in dem i öronen. Det är det enda obegripliga. Allt annat med Denon Perl Pro osar kvalitet, men man måst skruva fast dem i örat i någon minut innan man kan börja lyssna.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.