Hoppa till innehåll

Lyft din vinterstil – 7 snygga skjortjackor du kan köpa nu

Martin Hansson

Cafés moderedaktör Martin Hansson tipsar om 7 snygga skjortjackor – i alla prisklasser.

Är det en skjorta? Eller är det en jacka? Ett av vinterns vassaste plagg är skjortjackan. En perfekt hybrid mellan en klassisk button-down-skjorta och en lättviktsjacka. Skjortjackan är ett oerhört användbart plagg som passar lika bra att bära under en rock eller parkas i vinter som under bomberjackan för en coolare look.

Snyggast är att bära skjortjackan ovanpå en T-shirt och till ett par byxor med en vidare silhuett, för en moderiktig och avslappnat klädsel. Eftersträvar du istället en mer dressad look kan du byta ut den klassiska skjortan under kavajen mot en skjortjacka.

Skjortjackan har vid de flesta utföranden en dragkedja eller knäppning som en jacka – men kragen som en skjorta och utanpåliggande fickor. Nu i vinter hittar du skjortjackan i mocka, ull eller bomull i butik.

Cafés moderedaktör guidar till 7 snygga skjortjackor som finns att köpa nu.

hmprod

Svart skjortjacka i ullmix från H&M, 499 kr.

721891_mrp_in_xl

New York-baserade klädmärket Public School har tillverkat en skjortjacka exklusivt för Mr Porter. Public School, 3500 kr.

759804_mrp_in_xl

En grå skjortjacka i ett tjockare ull från Club Monaco, 1900 kr.

737811_mrp_in_xl

Mörkblå favorit med kort dragkedja och bröstficka från Several, 1900 kr.

our legacy

Our Legacy har i flera säsonger varit skjortjackan trogen och har alltid ett par olika alternativ i varje ny kollektion. I vinter finns denna modell i manchester i butik. Our Legacy, 3000 kr.

Jacka 2

Skjortjackan är en utmärkt hybrid mellan en klassisk button-down-skjorta och en lättviktsjacka. COS, 790 kr.

A-Days-March-Overshirt-Navy-11

Under vinterhalvåret är skjortjackan ett perfekt lager på lager-plagg. A Day’s March, 1195 kr.

Nyhetsbrev

Varje vecka skickar Cafés redaktion ut de senaste, roligaste och vassaste artiklarna från sajten så du alltid håller dig uppdaterad.